Olimpisme

Els medallistes catalans als Jocs de Rio tornen a casa

Rebuda espectacular per a Mireia Belmonte a l'aeroport del Prat. La nedadora badalonina torna de Rio amb dues medalles, un or i un bronze. També ha arribat el taekwondista Joel González, amb el bronze penjat al coll, i les jugadores de la selecció de bàsquet, que van obtenir la plata

Actualitzat

Els olímpics catalans que aquest dimarts a la tarda han arribat a l'aeroport del Prat després de participar en els Jocs de Rio han gaudit d'una gran rebuda, amb una destacada assistència de familars, amics, seguidors i premsa.

L'ajuntament de Badalona havia organitzat una expedició dels seus ciutadans, encapçalada per l'alcaldessa Dolors Sabater, per rebre les seves olímpiques Mireia Belmonte i Anna Cruz. La nadadora badalonina, guanyadora de l'or en els 200 papallona i el bronze en els 400 estils, ha confessat que li agradaria ser la banderera de la delegació espanyola als Jocs de Tòquio 2020. Belmonte també ha admès ha fet realitat un somni amb el seu or olímpic.

A més de Belmonte i Cruz, plata amb la selecció femenina de bàsquet, han arribat les també jugadores de bàsquet Laia Palau i Lucila Pascua, i el taekwondista Joel González, guanyador de la medalla de bronze en la categoria de menys de 68 quilos. Pel de Figueres, els Jocs de Rio han estat "una experiència molt bona i màgica". Posteriorment ha anat a Figueres on l'han rebut unes tres-centes persones, entre familiars, companys de club, amics i curiosos. Els ha saludat des del balcó de l'Ajuntament i els ha ruixat amb cava. Fa quatre anys, en aquest mateix lloc, ja va oferir a la ciutat la medalla d'or olímpica. Promet seguir-se esforçant

Aquests no han estat els únics catalans que han aconseguit medalla als últims Jocs Olímpics. El piragüista Saül Craviotto ha guanyat l'or del K2 200 i el bronze del K1 200, Marc López torna del Brasil amb l'or del doble en tenis. A la selecció femenina de bàsquet hi havia dues catalanes més, Sílvia Domínguez i Marta Xargay, i a la masculina, que va aconseguir el bronze, hi han jugat Pau Gasol, Joan Carles Navarro i Ricky Rubio. Xavi Garcia va guanyar la medalla de plata en waterpolo, tot i que competint amb la selecció croata.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut