Actualitat blaugrana

Els mals resultats en el bàsquet i l'handbol blaugrana fan que el Palau costi d'omplir

El Palau Blaugrana s'està buidant a poc a poc i ja no es aquella olla de pressió que l'havia convertit en un escenari inexpugnable. Els mals resultats de l'handbol, sense opcions a la Lliga Asobal quan encara no ha acabat l'any, i del bàsquet, que està fent el pitjor inici de temporada a la Lliga ACB, són una de les causes d'aquesta fugida d'aficionats, però no l'única. El fet que el club obligués els aficionats de les seccions a fer-se socis del Barça n'és una altra.

Actualitzat

No fa gaire, semblava que al bàsquet i a l'handbol barcelonista el Palau Blaugrana se li havia fet petit. En les grans cites, els aficionats a l'handbol fins i tot acceptaven asseure's en els amfiteatres, on només es veu una de les dues porteries de la pista. Però la situació ha canviat molt. El primer de reconèixer-ho és la mateixa directiva blaugrana, que considera una equivocació haver obligat els abonats al Palau a fer-se socis del club. En dos anys, s'han perdut un miler d'abonats.

Un estudi fet recentment calcula que l'assitència als partits de Lliga ACB ha baixat un 35%, uns 2.500 espectadors menys per partit. A la Lliga europea, la situació és encara més preocupant. Un aspecte de la graderia que contrasta amb el que acostuma a presentar la plaça de toros de Vistalegre, per exemple, on juguen el Madrid i l'Estudiantes.

Ahir només hi havia uns 400 espectadors per veure el Barcelona-Arrate de la Lliga d'handbol, quan un dels reptes que la secció es va posar fa un parell de temporades era tornar a omplir el Palau. Els protagonistes reconeixen la fredor de la graderia, però són conscients que els mals resultats de l'equip tampoc hi ajuden.

Aquesta situació preocupa la directiva, que té previst fer un nou Palau Blaugrana en dos o tres anys i no sap realment per quin aforament ha d'apostar, perquè no quedi petit ni acabi sent massa gran.

Anar al contingut