NBA

Els Lakers s'imposen als Trail Blazers de Portland (84-80) amb una doble figura de Gasol

Els Lakers s'han imposat aquesta matinada als Trail Blazers de Portland (84-80) en el que ha estat un mal partit per part de tots dos equips. Les accions individuals de Kobe Bryant han estat clau en el triomf dels campions. Tot i que les dues últimes victòries dels Lakers no han deixat res positiu en el seu bàsquet d'equip, sí que han permès, combinades amb la derrota que avui han patit els Jazz d'Utah davant els Rockets (110-108), el pas a la fase final i el quart títol consecutiu de la Divisió Pacífic. A més de Bryant, Pau Gasol ha estat molt important en la victòria. El català ha assolit una doble figura de 14 punts i 13 rebots, inclosos 8 punts que han estat defensius.

El jugador de Sant Boi ha disputat 45 minuts per anotar 6 tirs de camp de 15 i 2-3 des de la línia de personal, ha repartit tres assistències i ha fet dos taps. Bryant, que segueix sense recuperar-se de la lesió al turmell esquerre, que arrossega des de la passada setmana, ha anotat 6 tirs de camp de 21, però en els tres minuts finals del quart període els seus punts han estat clau perquè els Lakers completessin la remuntada i guanyessin el dotzè partit dels tretze últims.

El base Derke Fisher, que havia tornat a tenir un partit gris en el seu joc individual, ha recuperat dos pilotes consecutives per permetre que els Lakers anotessin i es posessin per davant en el marcador abans que Bryant, a 10 segons per al final, anotés el tir de suspensió decisiu. Bryant, tot i les molèsties al turmell esquerre i el dolor que té a la mandíbula, ha saltat per anotar un altre tir en suspensió amb 32 segons que ha trencat per complet la moral i la concentració dels Trail Blazers.