Els Lakers s'imposen als Orlando Magic (91-99) i se situen a només un triomf de l'anell de campions de l'NBA

El veterà base dels Lakers Derek Fisher estava passant força desapercebut en les finals de l'NBA, però aquest divendres ha estat decisiu en la importantíssima victòria dels angelins sobre Orlando per 91-99, i ara l'equip californià es queda a només un partit del títol de campions. Fisher ha estat determinant en anotar, primer, el triple que portava el quart enfrontament de la sèrie a la pròrroga, i després, en transformar un altre llançament des del perímetre que ha permès als de Los Angeles, amb la inestimable ajuda de Pau Gasol, sentenciar el partit i anotar-se el 3-1 en el global de l'eliminatòria.

Només dotze punts ha anotat Derek Fisher en el quart partit de la final de l'NBA entre els Lakers i els Magic i, de fet, només n'hi han calgut sis per convertir-se en l'home del partit, que acosta gairebé definitivament els de Los Angeles a la conquesta d'un nou -seria el quinzè- i anhelat anell de campions.

A falta de cinc segons per al final de l'enfrontament i amb un 84-87 desfavorable al marcador, els Lakers han superat la pressió dels Magic, tot i que no han pogut fer arribar la pilota a Bryant. Ha estat Derek Fisher qui ha agafat la responsabilitat i a falta de poc per la botzina s'ha tret de la butxaca un triple que ha portat la pròrroga.

En el temps reglamentari, i per lament de Howard i tot l'equip d'Orlando, el mateix Fisher ha tornat a trencar el partit amb un nou triple. Aquest cop ha estat a 30 segons perquè s'acabés la pròrroga i ha deixat el marcador en 91-94. Un marcador que ha estat el punt de partida perquè Gasol -16 punts, 10 rebots- agafés la responsabilitat en atac i amb cinc punts més deixés la final de l'NBA gairebé sentenciada.