NBA

Els Lakers inicien la temporada amb una derrota a casa davant els Chicago Bulls (87-88)

Els Lakers han perdut, a Los Angeles i davant els Bulls, el primer partit de la temporada regular a l'NBA. El base visitant Derrick Rose ha tingut l'última paraula en anotar a 4 segons per al final una cistella que ha permès als de Chicago guanyar per un sol punt de diferència (87-88). L'equip de Pau Gasol dominava per sis punts a manca de menys d'un minut per acabar el partit, però no ha sabut resoldre la situació. El pivot català ha estat el segon màxim anotador dels locals amb 14 punts, però no s'ha mostrat massa encertat en atac, en fallar 8 de 14 en tirs de camp i 2 de 6 intents des de la línia de personal.

Actualitzat
El base Derrick Rose ha tingut l'última paraula a l'Staples Center de Los Angeles en anotar a manca de 4 segons per al final la cistella que ha permès als Bulls endur-se el triomf de casa dels Lakers, en el primer dels 66 partits que els equips jugaran a la temporada regular de l'NBA. Els Lakers, que quan restaven 54 segons de partit tenien sis punts d'avantatge al marcador (87-81), han vist com Luol Deng anotava cinc punts consecutius en pocs segons i com Derrick Rose (22 punts, cinc assistències) rematava la remuntada.

Abans del dramàtic desenllaç, els Lakers havien fet una bona tasca defensiva, però han pagat cars els errors en atac, en especial des de la línia de falta personal. Kobe Bryant ha liderat els californians amb 28 punts, mentre que Pau Gasol ha estat el segon màxim anotador del seu equip, amb 14 punts, però amb poc encert en tirs de dos punts (8 de 14) i tirs lliures (2 de 6). El de Sant Boi, titular com a pivot per la sanció d'Andrew Bynum, ha estat el jugador que més temps ha estat a la pista, i ha completat la seva actuació amb vuit rebots, tres assistències i tres taps.

Ibaka no anota en el triomf del seu equip

A Oklahoma City, els Thunder han superat els Orlando Magic per 97-89 gràcies a una gran defensa sobre Dwight Howard, que només ha pogut fer 11 punts. Kevin Durant, a la banda local, ha estat decisiu amb 30 punts. L'ex del Manresa Serge Ibaka, de la seva banda, ha jugat 23 minuts però s'ha quedat sense anotar. Ha recollit sis rebots. Precisament Oklahoma serà el rival dels Minnesota Timberwolves la propera matinada, en el partit en què Ricky Rubio debutarà en l'NBA.

Debut victoriós de Paul als Clippers

En un altre duel disputat a Califòrnia en aquesta primera jornada de competició, els nous Clippers de Chris Paul han superat amb facilitat els Golden State Warriors per 86-105. El base ha donat mostres del seu potencial al costat de l'aler pivot Blake Griffin, que ha liderat l'atac de l'altre equip de Los Angeles amb 22 punts i set rebots. Un altre que ha debutat amb els Clippers ha estat el veterà base Chauncey Billups, que ha fet 21 punts i ha repartit quatre assistències. Paul, de la seva banda, s'ha quedat a les portes del doble-doble en fer 20 punts i nou assistències. L'altre debutant dels Clippers, Caron Butler, sí que ha fet dobles figures, i ha acabat amb 11 punts i deu rebots.

Els campions, els Dallas Mavericks, han debutat amb derrota en veure's superats pels Miami Heat, en la revenja de la final de la temporada passada (94-105). El duet format per LeBron James i Dwyane Wade ha estat letal. James ha fet 37 punts i ha capturat 10 rebots, mentre que Wade ha fet 26 punts.

En el partit inaugural de la temporada, els Knicks, guiats per Carmelo Anthony (37 punts), es van desfer dels Boston Celtics per un ajustat 106 a 104.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut