NBA

Els Lakers guanyen els Grizzlies (95-106) en el primer duel entre els germans Gasol a l'NBA

Els Lakers s'han imposat als Grizzlies per 106 a 95, en el primer duel entre dos germans catalans a l'NBA. Pau Gasol ha ajudat al triomf dels californians amb 15 punts i 7 rebots, mentre que el seu germà Marc s'ha quedat en 8 punts i 7 captures. Això sí, els Grizzlies han anat per davant en el marcador durant bona part del partit i només a l'últim quart els de Los Angeles han pogut capgirar el marcador.

Poc es podia imaginar fa només uns anys la família Gasol que dos dels seus membres, en Pau i en Marc, s'enfrontarien en un partit de l'NBA. Dos catalans a la millor Lliga de bàsquet del món. La salutació entre tots dos germans ha estat breu però és evident que era un moment emocionant. Mai a l'NBA s'havien enfrontat dos germans no nord-americans. Sobre la pista es preveia una pallissa dels Lakers però res de res. De fet els Grizzlies, amb en Marc molt actiu i superant en ocasions en Pau, han dominat el marcador fins al començament de l'últim quart. Però en els últims 12 minuts els Lakers han fet els deures i han fet palesa la seva superioritat. En Pau ha fet 15 punts i encara més afortunat ha estat Kobe Bryant que n'ha anotat 36.

Pau escolta alguns xiulets

Era la primera vegada que Pau Gasol jugava al pavelló dels Grizzlies des que va marxar als Lakers i ha tingut una rebuda un pèl amarga. Xiulets de bon principi i n'hi ha hagut més quan la directiva de Memphis ha passat al descans un vídeo amb la trajectòria del Pau en les 6 temporades que va defensar aquella samarreta. No tot era, però, energia negativa. També s'ha vist algun rètol que deia "gràcies Pau, benvingut Marc".

Derrota de Rudy

Aquesta matinada també ha jugat Rudy Fernández. L'ex del Joventut ha fet 9 punts i el seu equip, Portland, ha perdut 97-89 a Denver.