NBA

Els Lakers es compliquen la final en perdre el segon partit contra els Celtics per 108-102

Els Lakers de Pau Gasol s'han complicat la final de l'NBA, després de perdre aquesta matinada el segon partit de la sèrie a la pista dels Celtics de Boston. Han perdut de sis, 108-102, tot i que el resultat és enganyós, ja que els Lakers només han pogut maquillar el marcador al final. Durant tot el partit, l'equip de Los Angeles ha estat desdibuixat i clarament superat pels de Boston. Kobe Bryant ha estat el màxim anotador del partit, amb 30 punts, tot i que amb uns percentatges d'encert baixos. Pau Gasol, amb 17 punts i 10 rebots, s'ha anat diluint amb la resta dels seus companys, a mesura que passaven els minuts.

Els Celtics han arribat a guanyar de 24 en el tercer quart. Pierce amb 28 punts, Powe amb 21 i Rondo amb 16 assistències, han estat els homes clau. Ara la final es trasllada a Los Angeles, on es jugaran tres partits: el primer, la matinada de dimarts a dimecres.

Els líders han fallat

Gasol ja sap com és l'infern del nou Garden i com canvien els criteris arbitrals quan arriben les finals. Gasol ha sortit bé, dominant i mantenint el seu equip en el primer quart: 22-20. 13 dels seus 17 punts, a la primera part. Kobe Bryant, d'inici, ha tornat a tenir problemes. S'ha carregat de personals i s'ha obsessionat amb els àrbitres. Phil Jackson ha fet jugar els suplents i els Celtics han capgirat el partit en el segon quart amb un Paul Pierce que ha arribat als 22 punts. Abans del descans, Los Angeles ja havien perdut nou pilotes, una més que en tot el primer partit.

Bryant, fora del partit, ha rebut una tècnica per demanar personal. Els Celtics han llençat 28 tirs lliures més i han arribat a guanyar de 24 punts quan faltaven 7 minuts. Els Lakers no han trobat bones solucions en atac. Rando, en canvi, ha repartit 16 assitències i, des de la banqueta, l'energia de Powe ha aportat 21 punts en menys de quinze minuts. Al final, els Lakers s'hi han acostat, però als Celtics no els ha tremolat el canell. Les sèries viatgen a Los Angeles, però Boston s'assegura ser l'escenari del partit definitiu.