NBA

Els Lakers de Pau Gasol aconsegueixen un altre triomf agònic

Una polèmica falta en atac de l'aler Paul Pierce i una nova cistella miraculosa de Kobe Bryant en els últims segons del partit han fet possible la victòria, per 90-89, de Los Angeles Lakers contra els Celtics de Boston, en el duel de les grans dinasties de l'NBA. Kobe Bryant ha liderat l'equip, juntament amb Andrew Bynum, tots dos amb 19 punts. Pau Gasol no s'ha quedat enrere i ha tornat a fer un doble-doble, amb 11 punts i 11 rebots.

Amb menys d'un minut per jugar-se els Celtics tenien l'avantatge de tres punts (89-86), però faltaven les últimes accions decisives del partit, especialment de l'aler Ron Artest. Artest ha anotat cistella (89-88) i en la següent possessió de pilota dels Celtics ha aconseguit que Pierce li fes personal en atac i que els àrbitres li anul·lessin els dos punts que havia encistellat.

Amb 28 segons per jugar-se, Bryant s'ha trobat una vegada més amb l'oportunitat de convertir-se en el "salvador" del seu equip, i això ha estat el que ha aconseguit.

Els Celtics tenien encara 7,3 segons per revertir el "miracle" de Bryant, però Allen no ha tingut ni la mateixa inspiració ni tampoc la sort de l'estrella dels Lakers i el seu intent de triple ha fallat en rebotar la pilota a la cistella mentre que Rasheed Wallace no ha pogut capturar el rebot.

Aquí s'ha acabat el partit sense que els Celtics poguessin evitar la seva tercera derrota consecutiva en els últims segons davant rivals que lluiten pel títol de lliga i la sisena en els últims partits disputats.

Gasol, que ha hagut de lluitar tot el partit amb la duresa de la defensa dels Celtics, especialment de Wallace, ha aconseguit el seu dinovè doble-doble de la temporada. El català ha jugat 41 minuts per aportar 11 punts amb 11 rebots, inclosos 10 de defensius, el tercer doble-doble consecutiu i el sisè aconseguit en el mes de gener. El jugador de Sant Boi ha anotat 4 de 9 tirs de camp i 3-5 des de la línia de personal, ha repartit dues assistències i ha perdut quatre vegades la pilota.

La victòria és la quarta consecutiva dels Lakers fora del seu camp i la cinquena en els set partits que han disputat d'una gira de vuit, que conclouen avui a Memphis, contra els Grizzlies. El gran atractiu del partit serà veure de nou Pau enfrontar-se contra el seu exequip i, a més, el seu germà, Marc, el pivot titular dels Grizzlies i una de les claus de la temporada guanyadora que porta el conjunt de Memphis.