Atletisme

Els kenians Vincent Kipruto i Florence Kiplagat guanyen la Mitja Marató de Barcelona

Els kenians s'han emportat la victòria en una Mitja Marató protagonitzada pel vent, que ha dificultat en alguns trams la cursa. Kiplagat, guanyadora per tercer any consecutiu, no ha pogut batre el seu rècord.

Andrea GuerreroActualitzat

Vincent Kipruto (en categoria masculina) i Florence Kiplagat (en categoria femenina) han guanyat aquest diumenge la mitja marató de Barcelona amb un temps de 1:02:54 i 1:09:19, respectivament.

En categoria masculina, l'atleta kenià Joseph Kiprono ha començat liderant la cursa juntament amb el seus compatriotes Kipruto i Kimato, l'italià Daniele Meucci i l'etíop Abdi Fufa. Tots cinc han creuat el quilòmetre cinc amb un temps de 14:34. Aquest grup s'ha mantingut al capdavant fins al quilòmetre vint, aproximadament, on Kipromo s'ha despenjat. Finalment, després d'un esprint de quasi 200 metres, Kipruto s'ha imposat a Meucci i Fufa.

En categoria femenina, Kiplagat ha liderat la cursa des del principi. Al kilòmetre 5 ja era primera (16:31), seguida per la sueca Isabellah Andersson (16:36) i la portuguesa Jessica Augusto (16:37). A l'equador de la competició, la keniana ha començat a agafar distàncies. Després d'un canvi de ritme, ha passat el quilòmetre vint amb un temps de 1:05:44, i un minut i mig d'avantatge sobre les seves perseguidores. Encara que Kiplagat ha augmentat el ritme a mesura que s'aproximava a la meta, no ha pogut batre el seu rècord. La valenciana Marta Esteban ha estat vuitena i la catalana Marisa Casanueva desena.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut