Atletisme

Els kenians Kosgei, Kemboi i Omari s'imposen clarament a la Mitja Marató de Barcelona

Els atletes kenians no han donat opcions i s'han imposat clarament a la Mitja Marató de Barcelona, celebrada aquest migdia pels carrers de la ciutat catalana. Quatre atletes d'aquest país africà han dominat la categoria masculina signant uns registres espectaculars. De fet, Peter Kosgei, el guanyador, ha signat la tercera millor marca mundial de l'any amb un temps d'1.02.19. Joel Kemboi i Levi Omari han completat el podi. En la categoria femenina, el triomf ha estat per a la també keniana Priscah Jeptoo, seguida de la britànica Caryl Jones i la marroquina establerta a Catalunya Hasna Bahom.

Actualitzat
Els corredors africans no han tingut rival i ja des de l'inici han imposat un ritme de vertigen que ràpidament els ha servit per despenjar-se del gran grup. Kosgei, Kemboi i Omari han corregut junts i en els darrers quilòmetres han deixat enrere les llebres i no ha estat fins a l'esprint final quan han començat les hostilitats. Kosgei ha estat el més ràpid i ha pogut així vèncer Kemboi per només tres segons d'avantatge i Omari per nou. El primer català classificat ha estat Marc Roig, sisè.
 
En dones, Priscah Jeptoo no només s'ha adjudicat la victòria sinó que ho ha fet amb un nou rècord de la prova (1.10.08). Tanta ha estat la superioritat de la també keniana que la segona classificada, la galesa Caryl Jones, ha creuat la meta sis minuts més tard. La marroquina resident a Terrassa Hasna Bsahom ha acabat en el tercer lloc. Rosa Espachs ha estat sisena.
Anar al contingut