NBA

Els Grizzlies de Marc Gasol donen la sorpresa i s'imposen als Lakers de Pau Gasol

Els Grizzlies han donat la sorpresa aquesta matinada, amb un triomf contra els Lakers, per 95-93. En el particular duel de Gasols, el germà més jove també ha superat el veterà, ja que ha acabat el partit amb 11 punts i 13 rebots, mentre que en Pau s'ha quedat un pèl per sota (10 punts). Els de Memphis han recuperat el FedEx Forum com a fortí gràcies a l'encert sota els cèrcols de Rudy Gay, Zach Randolph, Lester Hudson i també el català de l'equip que han donat la sorpresa al líder de la conferència Oest. Els californians no han pogut evitar la derrota, la primera en cinc partits, tot i la sensacional actuació de Kobe Bryant, que ha acabat amb 44 punts, gairebé la meitat de tots els que han fet els Lakers.

Actualitzat
El que no van aconseguir els Celtics de Boston ho han aconseguit aquesta matinada els Grizzlies de Memphis, que han pogut amb la figura de Kobe Bryant i els seus 44 punts (95-93), trencar-los una ratxa de quatre triomfs seguits. Bryant, que ha superat el llegendari Jerry West (25.192) com a jugador amb més punts (25.208) de la història dels Lakers, aquesta vegada no ha pogut celebrar la seva nova fita amb un triomf. 

L'estratègia de l'entrenador dels Grizzlies, Lionell Hollins, ha funcionat. Pau Gasol, que s'enfrontava al seu exequip i al seu germà, s'ha quedat amb només 10 punts i 9 rebots, i ha perdut el duel sota cistella amb el seu germà Marc, que sí que ha estat decisiu per als Memphis. 

La feina sota cistella ha estat una altra de les claus del triomf dels Grizzlies, amb 49 rebots per 39 dels Lakers, cosa que ha permès a l'equip de Memphis tenir més segones oportunitats de tirs a cistella. A més, la tripleta dels de Memphis ha funcionat a la perfecció. Rudy Gay ha estat el màxim anotador, amb 25 punts, mentre que Zach Randolph ha aconseguit una doble figura de 22 punts i 17 rebots. Marc Gasol ha estat una muralla defensiva sota cistella, en aconseguir 10 dels 13 rebots que ha aportat en els 33 minuts que ha estat sobre pista, amb tres taps. El mitjà dels Gasol també ha aconseguit 11 punts, ha donat una assistència i ha recuperat una pilota. 

El problema dels Lakers, el de sempre. La suma de punts de tota la banqueta ha estat de només 14 punts, confirmant el gran defecte que tenen els campions de Lliga amb els seus reserves. Per aquest motiu, les 16 cistelles de 28 tirs de camp de Bryant, inclosos 4 de 7 triples, i 8-13 des de la línia de personal, aquesta vegada no han servit de res al seu equip.

Pau no ha tingut tampoc el seu millor dia. Ha estat sempre controlat i només ha anotat 4 de 7 tirs de camp i 2-5 des de la línia de tir lliure en els 30 minuts que ha estat en pista.

Anar al contingut