Nolito celebra amb Ramos el segon gol d'Espanya (EFE)

Els gols de Costa i Nolito donen a Espanya una victòria imprescindible a Albània (0-2)

La selecció espanyola no ha tingut fàcil superar l'entramat ultradefensiu que ha plantejat el seu rival. Però, quan ho ha fet, els albanesos han estat incapaços de reaccionar per evitar la derrota

Daniel AlentoActualitzat

Espanya ha aconseguit a Albània (2-0) la victòria que necessitava per mantenir-se en els primers llocs del seu grup de classificació per al Mundial del  Rússia del 2018. Julen Lopetegi ha donat entrada en el seu onze inicial als tres jugadors del FC Barcelona que encara tenia disponibles, després de les lesions de Jordi Alba i Sergi Roberto. Gerard Piqué ha format a la defensa de 3 amb Monreal i Sergio Ramos, mentre que Andrés Iniesta i Sergio Busquets formaven un centre del camp de 4 amb Koke i Thiago. Els tres davanters d'Espanya eren Silva, Diego Costa i Vitolo.

Piqué, aliè a la polèmica que han generat les seves mànigues a les xarxes socials,  ha tingut una bona ocasió de marcar en el minut 7, però el seu xut creuat estava anul·lat per un control previ de la pilota amb el braç. Quatre minuts més tard, el porter Berisha ha rebutjat un xut al límit de l'àrea petita de Koke. A Vitolo li ha faltat poc per arribar a aquest rebuig. El davanter sevillista ha tornat a posar a prova el porter local amb un xut enverinat en el minut 17. La jugada ha acabat en còrner.

L'equip espanyol dominava totalment el matx, amb un rival tancat al seu camp, però l'acumulació de jugadors locals al voltant de la seva porteria i el mal estat de la gespa en algunes zones no posaven fàcil els visitants generar ocasions clares. Diego Costa no ha rematat bé amb el camp una centrada de Ramos en el minut 33. Dos minuts més tard ha arribat el primer xut albanès, obra d'Odise Roshi, i únic de tota la primera meitat.

Gerard Piqué s'ha tornat a deixar veure en atac a l'inici de la segona part, amb una rematada de cap en el minut 47. No ha estat fins al minut 10 de la segona part que ha arribat el gol d'Espanya, en la primera errada greu d'Albània. Una mala passada del seu porter ha permès a Vitolo recuperar la pilota i donar una passada en profunditat a David Silva. El migcampista, que podia haver culminat la jugada ell mateix, ha preferit fer l'assistència de gol a Diego Costa.

Amb la tranquil·litat de tenir el marcador a favor, Nolito ha anotat el 2 a 0 en el minut 63 culminant una bona jugada col·lectiva amb un gran detall de qualitat individual. El davanter del Manchester City acabava d'entrar en el lloc de Vitolo. Albània no ha avançat línies tot i el resultat advers, i Espanya ja tenia el que volia, així que el temps ha anat passant sense cap més jugada destacable que la lesió al genoll esquerre de Ramos en el minut 78. El madridista ha hagut de ser substituït.

Itàlia pateix a Macedònia

Espanya lidera el grup G amb 7 punts, els mateixos que Itàlia però amb millor diferència de gols. Els italians han patit, i de quina manera, per sumar els tres punts a Macedònia (2-3). Andrea Belotti ha avançat els transalpins en la primera part, però en només dos minuts, el 57 i el 59, Ilija Nestorovski i Ferhan Hasani han capgirat el marcador. Ciro Immobile ha estat l'autor dels dos gols de la remuntada italiana, l'últim en el temps de descompte.

Dos gols de l'exjugador del Mallorca i l'Almeria Tomer Hemed en els primers 16 minuts de joc han donat la victòria a Israel davant una Liechtenstein que ha plantat molta cara (2-1). El ara jugador del Brighton anglès va marcar en la cita prèvia contra Macedònia i aquest diumenge ha tornat a ser decisiu. El gol visitant, obra de Goppel, ha arribat en el minut 49. Els israelians son quarts al grup amb 6 punts, els mateixos que el tercer Albània.