Bàsquet

Els Golden State Warriors s'imposen als Cleveland Cavaliers (104-89) en el primer partit de la final de l'NBA

Tot i el discret partit de Stephen Curry, que només ha anotat 11 punts, els californians han estat superiors en el partit inaugural de la final

Kevin Love intenta una cistella davant Draymond Green i Shaun Livngston (Reuters)

Els Golden State Warriors han demostrat la força del col·lectiu per sumar el primer triomf a la final de l'NBA. En una nit en què Stephen Curry no ha estat especialment inspirat -11 punts i 4 de 15 en tirs de camp, per a l'MVP de la fase regular- l'equip de la badia de San Francisco ha demostrat que també els actors secundaris de l'equip saben aportar quan se'ls requereix: fins a set jugadors de l'equip han anotat 10 punts o més davant els Cavaliers.

Entre ells, Shaun Livingston (20 punts), el relleu de Curry en la direcció de l'equip, que simbolitza la productivitat d'una banqueta que ha aportat fins a 45 punts. Pels Cavaliers han funcionat els de gairebé sempre. Kyrie Irving (26 punts) ha estat el màximm anotador del matx i LeBron James n'ha aconseguit 23, tot i els marcatges de Draymond Green i d'André Iguodala, els millors jugadors d'un equip que ha demostrat que també sap guanyar amb la versió més discreta de Stephen Curry, fet que li dóna una altra dimensió.