Bàsquet

Els Golden State Warriors es proclamen campions de l'NBA al cap de quaranta anys

Stephen Curry i els seus han batut els Cleveland Cavaliers a domicili (97-105) per sumar el quart triomf. André Iguodala, designat MVP de la sèrie final.

Actualitzat

Els Golden State Warriors no han volgut esperar al setè partit i s'han coronat campions de l'NBA en vèncer els Cleveland Cavaliers en el sisè (97-105) per imposar-se per 4 victòries a 2 en el global de la sèrie.

L'equip californià ha fet valer una major aportació col·lectiva davant d'uns Cavaliers que, sense dos dels seus homes clau, com són els lesionats Kyrie Irving i Kevin Love, ho han fiat tot a la inspiració de LeBron James. Els jugador franquícia dels Cavs ha continuat sumant xifres d'escàndol: 32 punts i 18 rebots, per convertir-se en el màxim anotador, assistent i rebotejador en unes sèries finals.

Aquesta vegada, però, LeBron no ha fet prou per evitar el quart triomf d'uns Warriors amb més alternatives, conduïts amb solvència per Stephen Curry (25 punts). L'MVP de la sèrie final, però, ha estat Andre Iguodala, jugador que no havia estat titular durant la fase regular, per problemes amb les lesions, i que ha tingut un gran protagonisme en els tres últims partits, tant en atac com en defensa. En el sisè, sense anar més lluny, Iguodala ha sumat 26 punts.

La franquícia californiana té ara quatre anells, l'últim dels quals el va guanyar quan ja estava radicada a Oakland, l'any 1975. Els Cleveland Cavaliers, per la seva banda, continuen sense poder atrapar l'anell de campions tot i la tornada del seu fill pròdig, LeBron James.  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut