Gordon Hayward, poc després de trencar-se la cama (Reuters)

Els Golden State Warriors cauen en una nit inaugural de l'NBA marcada per la lesió de Gordon Hayward

Hayward, flamant fitxatge dels Celtics, s'ha fracturat el turmell en la derrota davant els Cavaliers (102-99). I els Warriors han caigut davant els Rockets amb controvèrsia (121-122)

La nit inaugural de l'NBA es presentava amb dos grans partits, amb els dos campions de conferència començant la defensa de la corona davant dos dels aspirants que més s'han reforçat. Els Golden State Warriors, campions de l'Oest i de l'NBA, han començat la temporada amb una derrota a mans dels Houston Rockets (121-122), mentre que els Cleveland Cavaliers s'han imposat amb patiment als Boston Celtics (102-99). Els resultats finals, però, han passat a un segon pla davant la greu lesió de Gordon Hayward.

L'aler dels Boston Celtics, un dels traspassos estrella de l'estiu, no ha pogut començar pitjor la seva trajectòria amb la franquícia bostoniana: s'ha fracturat el turmell en el minut 5 de partit contra els Cavaliers i pot estar de baixa tota la temporada. La imatge del moment de la lesió és tan esgarrifosa que, a la pista, companys i rivals han mostrat la seva preocupació i les xarxes socials s'han inundat de missatges de suport cap a l'exjugador dels Jazz.

Sense ell, els Celtics han plantat cara als Cavaliers però han acabat cedint (102-99) davant els campions de la Conferència Est. El projecte d'Ohio s'ha renovat però qui ha tret les castanyes del foc ha estat el de sempre, LeBron James, que ha anotat de 29 punts -13 en l'últim quart-, ha capturat 16 rebots i ha repartit 9 assistències. Kevin Love -15 punts i 11 rebots- i Derrick Rose, que s'estrenava amb els Cavs i ha fet 14 punts, també han destacat pels locals. A l'altra banda, Kyrie Irving, que debutava com a base dels Celtics enfrontant- se amb el seu exequip, ha firmat bons números, 22 punts i 10 assistències, repartint-se la responsabilitat anotadora amb Jailen Brown (25 punts).

El Warriors cauen davant els Rockets

A la Conferència Oest hi ha dos equips que s'han reforçat per intentar acabar amb la supremacia dels Golden State Warriors. Entre ells els Houston Rockets, que no han donat el partit per perdut tot i haver tingut fins a 17 punts de desavantatge, i en l'últim quart (20-34) han capgirat la situació i han acabat enduent-se el partit. El desenllaç ha tingut controvèrsia, perquè Kevin Durant ha anotat en l'última jugada la cistella que hauria donat el triomf als Warriors, però els àrbitres l'han donat fora de temps.

James Harden (27 punts) ha estat el màxim anotador del partit i Chris Paul (11 assistències) s'ha deixat veure repartint joc amb el seu nou equip. Per part dels Warriors, Nick Young (23), Stephen Curry (22) i Kevin Durant (21) han passat la barrera dels 20 punts. Però els campions no n'han tingut prou, aquesta vegada.