Els germans Gasol lideren el triomf d'Espanya sobre Alemanya (77-68) en l'estrena de la segona fase de l'Europeu

La selecció espanyola de bàsquet ha fet un pas de gegant per ser als quarts de final de l'Europeu que es disputa a Lituània. Els de Scariolo han superat Alemanya per 77-68 en l'estrena de la segona fase. Un partit intens, igualat i en què han decidit dues individualitats amb un mateix cognom: Gasol. En Pau, que no havia anotat en la primera meitat, afectat per una lesió al turmell, ha acabat amb 19 punts i 7 rebots, mentre que en Marc ha estat la figura del matx, amb 24 punts i 5 rebots. L'estrella alemanya, Dirk Nowitzki, ha fet 19 punts i ha capturat 7 rebots. El pròxim partit dels espanyols és divendres contra Sèrbia.

Més control, més agressivitat i més bona defensa en els últims quatre minuts han permès a la selecció espanyola corregir-se i anotar-se la primera victòria de la segona fase en un partit marcat en la prèvia periodística per l'enfrontament Nowitzki-Gasol. Empat a 19 punts entre l'alemany i en Pau i victòria catalana d'en Marc, que ha arribat als 24 i ha rebut nou faltes.

Tot un luxe per a Scariolo tenir la millor parella de pivots de l'Eurobàsquet: en Pau s'ha recuperat, més psicològicament que físicament, del seu turmell i després d'una primera part a zero ha protagonitzat una represa heroica en què ha sumat 10 punts consecutius. Ha estat un partit de percentatges baixos, d'intercanvis de parcials i d'aportacions destacades des de la banqueta com les de San Emeterio (12 punts) i Ricky (4 recuperacions). Tots dos han jugat els minuts més calents del partit, que han decidit una victòria imprescindible per 68 a 77.

França ja està classificada

En els altres partits de la jornada, França ha derrotat Turquia per 68-64 i Lituània ha superat Sèrbia per 100-90. Amb aquests resultats, França (amb un balanç de 3-0) ja està classificada per als quarts de final de la competició.