Golf

Els EUA continuen dominant la Ryder Cup després de la maratoniana segona jornada d'ahir

L'equip dels Estats Units avantatja per 6-4 el d'Europa al final d'una intensa segona jornada de la Ryder Cup de golf. Avui es resoldrà el campionat amb continuació dels quatre duels de "fourball" i els dos "foursome", que es van ajornar per falta de llum, i dels dotze partits individuals. Amb avantatge provisional en els duels ajornats per la falta de llum d'ahir, l'equip europeu espera arribar per davant del Estats Units abans que es disputin els dotze partits individuals que tancaran la competició. Europa defensa el títol en aquesta 38a edició de la Ryder Cup.

Actualitzat
Les 7 hores i 18 minuts que va estar interromput el joc divendres a causa de la pluja van fer que ahir es jugués una jornada maratoniana al Celtic Manor, on es van disputar de cop deu partits i en van començar sis, interromputs a última hora per falta de llum. Al matí, l'equip dels Estats Units es va avançar al d'Europa per 2,5-1,5 al final dels primers quatre partits de "fourball" (quatre boles en joc i puntua la millor de cada equip), que no es van poder acabar a la jornada inaugural per la pluja.

Amb 2,5-1,5 a favor dels nord-americans van començar immediatament els sis partits de "foursome" (cops alterns). En el primer dels duels dels nord-americans Tiger Woods i Steve Stricker van tornar a guanyar, aquest cop la parella formada per l'espanyol Miguel Ángel Jiménez i el suec Peter Hanson, per 3 forats d'avantatge i 2 per jugar. I en el següent els Estats Units van augmentar encara més el seu avantatge gràcies al triomf de Zack Johnson i Hunter Mahan sobre els italians Edoardo i Francesco Molinari, als quals van doblegar per dos cops d'avantatge.

El marcador en aquell moment era de 4,5-1,5, i es va mantenir després de l'empat entre Westwood i Kaymer davant Jim Furyk i Ricky Fowler. Europa va reaccionar en els dos següents partits gràcies a dos triomfs seguits. Harrington i Fisher van guanyar per 3 i 2 Phil Mickelson i Dustin Johnson, i Poulter i Donald es van desfer de Bubba Watson i Jeff Overton per 2 i 1.

En el partit de tancament de la primera tanda de "fourball", els Estats Units van sumar un nou punt gràcies a la victòria, per un cop d'avantatge, de Stewart Cink i Matt Kuchar sobre McDowell i McIlroy. En aquest moment el marcador ja era de 6 a 4 per als nord-americans.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut