Guo Chan en una imatge d'arxiu (EFE)
Guo Chan en una imatge d'arxiu (EFE)
Vela

Els Estats Units suspenen la recerca del navegant que volia batre el rècord de travessa en solitari del Pacífic

Guo Chan va desaparèixer dimarts. Després de dos dies de recerca sense èxit, els Estats Units han suspès aquest dijous l'actuació de l'operatiu desplegat per trobar-lo

Actualitzat

La Marina dels Estats Units ha anunciat aquest dijous que suspèn la recerca de Guo Chuan, el navegant que volia batre el rècord de travessa en solitari de l'oceà Pacífic. Guo va sortir del port de San Francisco dimarts amb destí a Xangai. El seu equip de terra va informar que havien perdut contacte amb ell quan estava a 500 milles nàutiques (926 quilòmetres) al nord-oest de Hawaii.

A petició del govern xinès, els Estats Units van enviar un avió de recerca a la zona, que va trobar una vela trencada a l'aigua i el seu trimarà "Qingdao Xina". Després d'una hora sense haver trobat cap rastre, l'avió va haver de tornar per manca de combustible. Fins aquest dijous, 5 vaixells de la Guàrdia Costanera i la Marina dels EUA l'han buscat infructuosament.

Guo Chan, de 51 anys, era un navegant amb gran experiència que va batre un rècord mundial de circumnavegació en solitari de 138 dies sense escales i que ha participat en proves com la Volvo Ocean Race.

Anar al contingut