El blaugrana Sergi Roberto, jugant un partit amistós a l'AT&T Stadium de Dallas aquest estiu (Reuters)
Futbol

Els Estats Units podrien acollir partits de la Lliga espanyola aquesta temporada

Com a part de l'expansió del campionat a Nord-Amèrica, la Lliga es planteja aquesta possibilitat

Actualitzat

La Lliga de Futbol Professional ha firmat un acord amb l'empresa multinacional Relevent per impulsar l'impacte de la competició espanyola a Nord-amèrica durant els pròxims 15 anys. En virtud d'aquest acord, s'està estudiant la possibilitat que es jugui un partit de Lliga regular en un estadi nord-americà, probablement a Miami, i probablement amb el Barcelona o el Reial Madrid implicats.  

 "Aquest acord extraordinari és un pas de gegant per fer créixer la popularitat del futbol a Nord-amèrica –ha explicat Stephen Ross, president de Relevent. "Aquesta relació permetrà que milions de seguidors del nostre continent puguin veure futbol del més alt nivell". Ross és el propietari de l'equip de futbol americà Miami Dophins i copropietari del Hard Rock Stadium, a la capital de Florida, que ja va acollir un clàssic entre el Barça i el Reial Madrid la pretemporada passada.

Un dels partits que la LFP s'ha plantejat, entre d'altres, per jugar a Estats Units seria el Girona-Barça de la segona volta, al mes de gener. Ara mateix, però, encara s'han de fer moltes reunions per a la confirmació definitiva de quins seran els enfrontaments que es jugaran a l'altre costat de l'Atlàntic.

La reacció de l'Associació de Futbolistes d'Espanya, l'AFE, no s'ha fet esperar i justament ha estat per expressar la seva total disconformitat i manifestar una "enèrgica protesta" en un comunicat:

"La Lliga prescindeix de l'opinió dels futbolistes i els compromet a accions que només la beneficien a ella sense importar la salut i els riscos dels jugadors i, molt menys, el sentiment de les masses socials dels clubs a qui s'obligarà a competir en territori nord-americà un cop per temporada"


 

Anar al contingut