Ciclisme

Els directors de les grans voltes ciclistes per etapes demanen mà dura contra el dopatge

A Madrid s'han reunit els màxims responsables de les tres grans voltes ciclistes per etapes: el Tour, el Giro i la Vuelta. En un moment de crisi total al món del ciclisme, els responsables han demanat que a tots els països hi hagi la mateixa mà dura amb els esportistes implicats en casos de dopatge. Els responsables, però, també han deixat clar el seu interès perquè la Vuelta torni al seu antic lloc al calendari, a l'abril en lloc del setembre.
Els directors de les tres grans curses ciclistes han demanat la modificació del calendari per obrir l'opció a la disputa de la Vuelta durant el mes d'abril. El director del Tour, Cristian Prudhomme; el director del Giro, Angelo Zomegnan, i el de la Vuelta, Javier Guillén, han acudit al Fòrum Ferrándiz del diari "As". Tots tres han coincidit que s'han de fer més esforços per obrir expedients en relació amb l'"operació Port", però han evitat pronunciar-se sobre la idoneïtat de la participació de Valverde i el seu equip a qualsevol de les tres grans curses.

Qui s'ha expressat amb més contundència ha estat el director del Giro, Angelo Zomegnan, que ha dit que a Itàlia hi ha la convicció que en l'"operació Port" hi ha implicats altres esportistes i no només ciclistes i ha assegurat que, si a conseqüència d'aquesta operació han sancionat Basso, el mateix paràmetre s'hauria d'utilitzar per sancionar Valverde.

NOTÍCIES RELACIONADES