Barça

Els compromissaris del Barça aproven per una àmplia majoria el balanç econòmic del club

La vicepresidenta econòmica del club, Susana Monje ha presentat uns beneficis de 15 milions i en preveu un de 34 per al pròxim exercici

Susana Monje durant l'explicació de l'apartat econòmic de l'assemblea

Els socis compromissaris que han assistit aquest diumenge a l'assemblea general del FC Barcelona han aprovat, per una àmplia majoria, la liquidació de l'exercici 2014-15, en què es van registrar uns ingressos rècord de 608 milions d'euros.

En total, estaven convocats 4.551 compromissaris, però només 713 (el 15,8%) han assitit al Palau de Cogressos de Catalunya per participar en la primera votació del dia.

El 86,9% han aprovat la liquidació del passat exercici, que, a més d'uns ingressos de 608 milions d'euros, llança un superàvit de 15 milions, que generen un acumulat de 128 milions de beneficis des de l'any 2010.

La vicepresidenta econòmica del club, Susana Monje, ha estat l'encarregada de presentar els números de la passada temporada en què "s'ha superat per primera vegada la barrera dels 600 milions d'euros d'ingressos", ha destacat.

Una temporada en la qual l'augment dels ingressos s'ha degut fonamentalment a l'increment en la partida de màrqueting, que ha passat de 169 a 225 milions d'euros.

No obstant això, també hi ha hagut algunes ombres. Les despeses del club s'han disparat en un 23%, fonamentalment per l'increment de la massa salarial esportiva, que ha augmentat un 39%. "Només en variables pel triplet, el club ha pagat 57 milions d'euros", ha precisat Monjo. De fet, el percentatge sobre ingressos de la massa salarial esportiva del total del club ha passat del 65% al ​​73%, superant el llindar del 70% que aconsella, com a límit màxim, la prudència comptable.

Tot això ha provocat que el deute net s'hagi incrementat, passant dels 287 milions d'euros de l'exercici anterior a 328 milions d'euros, degut especialment a la important inversió en adquisicions de jugadors (Suárez, Mathieu, Bravo, Vermaelen i Aleix Vidal), molt superiors a les inversions en temporades anteriors, per la sanció de la FIFA.

Susana Monje ha explicat que tota aquesta desviació serà àmpliament corregida en el present exercici, que preveu que els ingressos s'incrementin en un 4%, fins a arribar a un nou màxim històric de 633 milions d'euros, amb unes despeses d'explotació de 599 milions.

Això fa que el resultat d'explotació pressupostat se situï en 34 milions d'euros, fet que suposa un benefici després d'impostos previst de 20 milions d'euros.

La previsió per a aquesta temporada ("amb un cost menor d'adquisició de jugadors", ha precisat la vicepresidenta) és situar el club amb un deute net per sota del 2,5.

Els 761 compromissaris presents a la sala en aquesta segona votació (un 16,9 per cent del cens), també han aprovat, amb un 86,1% de vots a favor, el pressupost per a l'exercici 2015-16.

NOTÍCIES RELACIONADES