Fórmula 1

Els comissaris de cursa sancionen Ferrari amb 100.000 dòlars per l'avançament d'Alonso a Massa

El polèmic avançament de Fernando Alonso sobre Felipe Massa no s'ha quedat sense càstig. Els comissaris del Gran Premi d'Alemanya de Fórmula 1 han sancionat Ferrari amb una multa de 100.000 dòlars per infringir el reglament esportiu de la FIA, que impedeix les ordres d'equips. Els comissaris, després de rebre un informe del director de la cursa, Charlie Whiting, i d'haver escoltat els representants i els dos pilots de l'escuderia italiana, han decidit imposar aquesta multa econòmica, i a més enviaran un informe al Consell Mundial de la FIA, que prendrà una decisió definitiva en aquest sentit. La classificació final de la cursa no pateix cap variació.

Actualitzat
A la volta 46 de la cursa s'ha produït el moment de la discòrdia. L'enginyer de Massa, Rob Smedley, ha comunicat per ràdio al pilot brasiler aquestes instruccions: "Fernando és més ràpid que tu. Em pots confirmar que has entès el missatge?" En el següent gir, Massa ha aixecat el peu i s'ha deixat avançar per Alonso, que ha assolit la primera posició i finalment s'ha acabat emportant la victòria final.

Poc després d'aquesta acció polèmica, Smedley ha comunicat per ràdio a Massa: "Ben fet, ho sento", motiu pel qual després de la cursa els comissaris han demanat la compareixença dels responsables de l'equip Ferrari i dels dos pilots per decidir si havien infringit el reglament. A l'espera del que pugui decidir el Consell Mundial de la FIA, la maniobra no ha agradat gens a Massa, que no ha pogut dissimular el disgust per la decisió presa per l'equip.

Tot i el doblet, la celebració ha estat molt freda. Salutació tensa d'Alonso a Massa, quatre paraules entre els dos pilots abans del podi i foto d'equip forçada per Stefano Domenicalli, director esportiu de l'escuderia italiana. Una decisió polèmica que portarà cua. De moment, no hi haurà cap canvi a la classificació del Gran Premi d'Alemanya i serà el Consell Mundial de la Federació Internacional d'Automobilisme l'encarregat de prendre la decisió final.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut