LeBron James, en un moment del quart partit contra els Boston Celtics (Reuters)
Bàsquet

Els Cleveland Cavaliers escombren els Celtics per passar a les semifinals de conferència

L'equip de LeBron James ha passat ronda gairebé sense despentinar-se i es batrà per un lloc a la final de la Conferència Est amb els Chicago Bulls o els Milwaukee Bucks. Els Washington Wizards també es classifiquen per la via ràpida.

Eloi SansaActualitzat

Tot és més fàcil amb Lebron James a l'equip. D'això n'estan convençuts a Cleveland després de veure com els Cavaliers s'han ventilat els Boston Celtics a la primera ronda dels "play-offs" de l'NBA.

Feia cinc anys que l'equip no jugava les eliminatòries, just des que va marxar LeBron, però amb la tornada del fill pròdig els Cavaliers entren a la majoria de travesses, almenys per al títol de l'Est. Aquest diumenge ho han tornat a demostrar sumant la quarta victòria (4-0) davant els Boston Celtics (93-101) i classificant-se de manera brillant per a les semifinals de Conferència, en què s'enfrontaran amb el guanyador del duel Chicago Bulls-Milwaukee Bucks (3-1 per als de Pau Gasol, de moment). LeBron James (27 punts i 10 rebits) i Kyrie Irving (24 i 11) s'han repartit el protagonisme, com és habitual, però la cara negativa pels Cavs l'ha protagonitzat Kevin Love, que s'ha dislocat l'espatlla esquerra i no se sap, de moment, quant de temps estarà de baixa.

Els Wizards, vist i no vist

També ha estat brillant la classificació dels Wizards davant els Raptors, a qui han batut per quarta vegada consecutiva (125-94), amb una actuació completa de tots els seus homes. Bradley Beal (23 punts) o Marcin Gortat (21 punts i 11 rebots) han encapçalat el capítol d'anotadors, però també els veterans Ramon Sessions (15 punts i 2 triples de 3 intents) o Paul Pierce (14 punts i 4 triples de 6) han aportat el seu gra de sorra.

Els Clippers s'aixequen

Però l'eliminatòria més sucosa és la que enfronta els Los Angeles Clippers, amb els San Antonio Spurs, empatada (2-2) després que els Clippers guanyessin aquest diumenge a la pista dels vigents campions (105-114), amb un inspirat Chris Paul (34 punts) i un infranquejable Blake Griffin (20 punts i 19 rebots). Fins i tot Austin Rivers, de qui es va criticar el seu fitxatge pel fet de ser el fill de l'entrenador, Doc Rivers, ha fet un bon partit anotant 16 punts en els poc més de 17 minuts de què ha disposat.

Dallas no s'enfonsa

El duel texà entre Rockets i Mavericks encara no està resolt, després que els Mavericks han guanyat el quart partit (121-109) per forçar almenys un cinquè matx. Monta Ellis, 31 punts, ha comandat l'ofensiva d'uns Mavericks que han comptat amb dos protagonistes excepcionals: el dominicà Juan José Barea, que ha fet de base titular per la lesió de Rajon Rondo i s'ha lluït (17 punts i 13 assistències) i Al-Farouq Aminu, també titular per les lesions, que ha anotat 16 punts i ha capturat 13 rebots.  

Anar al contingut