El Khimki no ha pogut contrarestar els centímetres d'Edy Tavares (EFE)

Els centímetres d'Edy Tavares, claus en la victòria del Reial Madrid a la pista del Khimki de Bartzokas (78-95)

El domini clar de Tavares a la pintura en defensa ha condicionat, i molt, el joc ofensiu de l'equip de Georgios Bartzokas

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid ha derrotat molt clarament el Khimki de Moscou que entrena Georgios Bartzokas, i ha sumat l'onzena victòria, la sisena consecutiva, en disset jornades de Lliga regular de l'Eurolliga. Els de Pablo Laso han imposat de sortida la seva alçada superior, amb el gegant de 2,20 Edy Tavares (11 punts, 8 rebots), i han obligat l'equip rus a abusar dels triples.

Amb la seva estrella, Alexei Shved (23 punts, 4 assistències), ben defensat per Santi Yusta, els madridistes han protagonitzat una primera escapada en el primer quart per deixar enrere definitivament el rival en el segon. Dos triples de Jaycee Carroll i Jeffery Taylor han obert un parcial de 0-16. Al descans, l'equip espanyol guanyava de 20, 31-51.

Shved ha començat a anotar amb més regularitat en el tercer quart i, aprofitant que els visitants havien perdut una mica d'encert, han provat d'acostar-se en el marcador. La bona defensa dels de Laso amb Tavares al mig de la pintura ha tallat l'intent de remuntada. A l'últim quart, Rudy Fernández (16 punts, 5 de 6 en triples) ha donat el partit per tancat amb els seus llançaments de llarga distància.

Amb el 78-95 final, el Reial Madrid ha recuperat els 6 punts de desavantatge que va cedir a casa, en la derrota de la primera volta contra el Khimki.

Festival del Baskonia

El Baskonia s'ha desfet amb molta claredat de l'Olympiacos (86-54), tot i que els grecs han començat millor el matx. Els visitants han arribat a tenir 7 punts de marge en el primer quart. Johannes Voigtmann (19 punts i 5 rebots en 14 minuts a la  pista) i Vincent Poirier (13 punts, 9 rebots) han revifat els bascos en el segon quart per arribar al descans 6 punts amunt (36-30). Els de Pedro Martínez han fet un tercer quart pràcticament perfecte que els ha donat 28 punts de marge, 72-44. La valoració en aquest període ha estat de 49 a 1. Els últims 10 minuts han estat de tràmit.

Nova derrota de l'Unicaja

L'Unicaja, després de dominar durant els 3 primers quarts, ha acabat cedint a l'últim a la pista del Zalgiris de Kaunas (79-77). Els andalusos, amb un bon paper dels seus alers Adam Waczynski i Dani Díez, han aconseguit un avantatge d'11 punts (19-30) en el segon quart. Els lituans han aprofitat el descans per agafar aire i culminar la remuntada en un final de partit igualat.