Jayson Tatum entra a cistella davant la mirada de LeBron James (Reuters)
Bàsquet

Els Celtics superen els Cleveland Cavaliers (96-83) i se situen a un triomf de la final de l'NBA

L'equip bostonià ha mantingut la seva fortalesa al TD Garden per posar el 3-2 en la final de la Conferència Est

Actualitzat

Una altra gran actuació de Jayson Tatum, autor de 24 punts, ha permès als Boston Celtics tornar a guanyar els Cleveland Cavaliers (96-83). D'aquesta manera, l'equip verd se situa a només un triomf (3-2) del títol de campions de la Conferència Est i, per extensió, de la final de l'NBA.

Tatum, de només 20 anys, ha estat el líder anotador d'un conjunt que, tot i no poder comptar amb les seves màximes figures, Gordon Hayward i Kyrie Irving -lesionats de llarga durada-, està rendint a un nivell molt alt. Especialment a casa, al TD Garden, on encadena ja 10 triomfs consecutius.

Els Celtics han basat el seu triomf en un primer quart demolidor, en què han castigat les pèrdues de pilota d'uns Cavaliers adormits per tancar el parcial amb 13 punts de renda (32-19). Després han anat gestionant el seu avantatge amb el pas dels minuts.

LeBron James (26 punts 10 rebots) ha encapçalat l'intent de reacció dels Cavs, que aquesta vegada no han pogut controlar el joc interior. Al Horford (15 punts i 12 rebots), l'home fort dels Celtics sota els taulers, ha aguantat la pressió.

L'equip de Boston es troba a un sol partit de tornar a la final de l'NBA per primera vegada des del 2010. LeBron James, per la seva banda, està a un sol matx de perdre's la seva primera final en set anys.

 

Anar al contingut