Natació

Els catalans Mireia Belmonte i Antonio Arroyo es proclamen campions d'Espanya en aigües obertes a Banyoles

Paula Ruiz ha quedat segona i Erica Vilaécija, tercera; en categoria masculina, Pol Gil ha arribat darrere d'Arroyo i Gaspar Andrade, tercer

Actualitzat

Mireia Belmonte i Antonio Arroyo s'han imposat en els 5 quilòmetres del Campionat d'Espanya d'Aigües Obertes que s'ha disputat aquest cap de setmana a Banyoles. Belmonte (57.52:9) ha guanyat la prova a l'esprint final i, tot i que s'ha assegurat una plaça pels Mundials de Budapest (14-30 de juliol), ha decidit renunciar a aquesta disciplina per centrar-se en les proves de piscina.

La guanyadora dels 10 quilòmetres de dissabte, la júnior malaguenya Paula Ruiz, ha quedat segona a només 30 centèsimes de Belmonte (57.53:2) i sí que participarà en les aigües obertes de Budapest. L'altra catalana, Erica Villaécija, que ha acabat tercera (58.08:4), a falta de confirmació oficial, queda fora dels Mundials.

En categoria masculina, el nedador de Viladecans, Antonio Arroyo s'ha proclamat campió amb superioritat, adjudicant-se també un tiquet per anar a Budapest on sembla que a falta de confirmació oficial participarà en aquesta disciplina i també en els 1.500 metres. El nedador del Club Atlètic Barceloneta ha estat l'únic a baixar dels 54 minuts, amb un temps de 53:57.

Un altre dels que partia com a favorit, Pol Gil, del CN Vallirana, ha quedat segon a cinc segons del guanyador (54:02). El gallec Gaspar Andrade, que dissabte va vèncer en la carrera de 10 quilòmetres, ha aconseguit una meritòria tercera posició a vuit segons de Gil (54:10).

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut