Ciclisme

Els casos de dopatge deixen l'Astana sense Vuelta a Espanya

Els darrers casos de dopatge vinculats als corredors kazakhs, Alexander Vinokurov i Andrei Kashechkin, han acabat per condicionar inevitablement el futur del seu equip, l'Astana. Els interrogants que rodegen aquesta formació ciclista han provocat que la Vuelta li hagi prohibit la participació en la popular ronda espanyola. Segons els organitzadors de la cursa, s'ha retirat la invitació a l'Astana per culpa dels casos de dopatge produïts en les seves files durant la temporada 2007. Amb aquesta decisió, la Vuelta es queda sense dos dels homes -Vinokurov i Kashechkin- que van pujar als podis en l'edició passada.

Actualitzat
La Vuelta a Espanya és la darrera gran cursa que està fent tot el possible per allunyar el dopatge de la seva competició. Una lluita que passa pel ferm compromís en la lluita contra les pràctiques il·legals i per deixar sense participació tots aquells equips amb un mínim de sospita.

Així, els organitzadors de la cursa han hagut de retirar la carta d'invitació a l'Astana. I és que als màxims responsables de la ronda espanyola, els casos de Vinokurov al Tour i el de Kashechkin a Turquia els han obligat a prendre aquesta decisió. Especialment, per l'imminent inici de la cursa, previst per l'1 de setembre.

En un comunicat, la Vuelta ha reconegut estar al cas del compromís dels responsables de l'Astana en la lluita contra el dopatge, però assegura que els escàndols de dos dels seus principals corredors –tots dos, podi a la Vuelta '06- han estat massa significatius com per permetre la resta d'homes de l'Astana participar en la prova.

I és que en els temps que corren, en què ni el Tour pot escapar-se de la xacra del dopatge, la Vuelta vol evitar que un nou cas taqui la seva competició. Per aquesta raó i en conseqüència de la decisió presa, seran 21 i no 22 els equips que iniciïn a Vigo la Vuelta '07.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut