Atletisme

Els atletes espanyols no implicats en l'"operació Llebrer" mostren la seva indignació amb la situació

En una taula de debat sobre l'èxit a l'esport, Chema Martínez, Jesús España, Nuria Fernández i Arturo Casado han mostrat la seva indignació per la situació que està vivint l'atletisme des que es va iniciar l'"operació Llebrer". Com era inevitable, moltes de les preguntes dirigides als quatre atletes d'elit espanyols, que es trobaven a les instal·lacions de l'INEF de Madrid, tenien a veure amb els escàndols de dopatge i en com estan afectant a la imatge de l'atletisme. Chema Martínez s'ha manifestat "fart" d'haver de parlar sempre del mateix tema en els darrers dies. "No ens poden posar a tots al mateix sac ni podem pensar que tot l'esport està contaminat", ha expressat Martínez, visiblement indignat.

Actualitzat
Nuria Fernández, campiona d'Europa de 1.500 metres, ha criticat l'actitud dels mitjans de comunicació que la van posar entre la llista de detinguts. "La meva mare va pensar que estava detinguda i això, en aquell moment, em va destrossar", ha indicat. Arturo Casado, que en els darrers campionats d'Europa d'atletisme disputats a Barcelona va ser or a la prova de 1.500, ha volgut expressar-se amb claredat. "Aixeco la veu pels molts atletes que creiem que el nostre esport és net, ja que és injust que tot això ens esquitxi. Qui fa trampes mai sentirà l'orgull de l'èxit", ha assenyalat. Jesús España, per la seva banda, ha demanat que "s'aclareixi tot com més aviat millor perquè la majoria de l'atletisme espanyol està net".

Sancions exemplars

Chema Martínez ha explicat que li agradaria que els atletes que es dopen tinguin sancions exemplars. "No es pot generalitzar, però se'ls hauria de treure les medalles i els rècords i evitar la seva reinserció. Qui roba en un banc, no el pots posar després a treballar en un banc".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut