Els colors de l'arc de sant Martí seran els protagonistes d'aquest cap de setmana a la Premier (Reuters)
Els colors de l'arc de sant Martí seran els protagonistes d'aquest cap de setmana a la Premier (Reuters)
Futbol

Els àrbitres i els jugadors de la Premier League lluiran cordons multicolors per denunciar l'homofòbia

En els partits d'aquest cap de setmana, els àrbitres i futbolistes de la Premier portaran els colors de l'arc de sant Martí per la jornada "Rainbow Laces"

Ramon AngladaActualitzat

En el marc de la jornada "Rainbow Laces" contra l'homofòbia, els àrbitres i els jugadors dels 20 clubs de la Premier League lluiran aquest cap de setmana cordons a les seves botes amb els colors de l'arc de sant Martí. L'objectiu és denunciar l'homofòbia al futbol i normalitzar els drets del col·lectiu LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals). Aquesta iniciativa va sorgir el 2013, i tant la Federació Anglesa com la Lliga Aviva Premiership de rugbi i el president de la lliga anglesa, Richard Scudamore, hi han donat el seu suport.

El president Scudamore ha explicat que "aquest cap de setmana organitzarem un gran nombre d'activitats durant els partits que es juguin, als estadis, als canals digitals i a les xarxes socials". Per posar-ne un exemple: l'icònic arc de l'estadi de Wembley s'il·luminarà amb els colors de l'arc de sant Martí, que representa l'orgull del col·lectiu LGTB. L'objectiu, a Anglaterra, és fomentar la inclusió i la diversitat als estadis i a tots els nivells de l'esport.

 

Anar al contingut