Eliud Kipchoge va guanyar la marató dels Jocs Olímpics de Rio 2016 (Reuters)
Eliud Kipchoge va guanyar la marató dels Jocs Olímpics de Rio 2016 (Reuters)
Atletisme

Eliud Kipchoge renuncia a participar als Mundials d'atletisme per batre el rècord del món de marató

El kenià, l'home més ràpid del món en aquesta distància tot i que el seu temps no ha estat homologat, vol batre un rècord que va estar a punt de superar la passada temporada

Actualitzat

El kenià Eliud Kipchoge, l'home que ha corregut més ràpid la distància de la marató, ha renunciat a participar amb Kènia als Mundials d'atletisme de Londres que es disputaran entre el 4 i el 13 d'agost. El campió olímpic als Jocs de Rio 2016 vol reservar-se per intentar batre el rècord del món de la distància el 25 de setembre a Berlín.

Kipchoge va córrer el passat 6 de maig a l'autòdrom de Monza els 42 quilòmetres i 192 metres en 2 hores i 25 segons, però el seu temps no va ser homologat per la Federació Internacional perquè va fer servir pantalles per protegir-se del vent, i va poder gaudir d'altres ajudes com avituallament itinerant i llebres rotatòries.

L'atleta kenià vol assaltar el registre de 2 hores, 2 minuts i 57 segons del seu compatriota Denis Kimetto. La temporada passada, al Marató de Londres, es va quedar a només 8 segons de batre'l. Wilson Kipsang, medalla de bronze a la marató dels Jocs Olímpics de Londres de l'any 2012, també ha renunciat a participar al Mundial per participar a la marató de Berlín al setembre.

Tot i això, Kènia presentarà un equip potent amb Daniel Wanjiur (últim guanyador de la marató de Londres), Geoffrey Kirui (vencedor a Boston) i Paul Lonyangata (guanyador a París). Aquest país africà no guanya l'Or dels Mundials d'aquesta especialitat des de l'any 2011.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut