Claudio Bravo, capità de Xile, aixeca el trofeu entre l'eufòria de tot l'equip (Reuters)
Futbol

El Xile de Bravo torna amargar l'Argentina de Messi i Mascherano als penals

Claudio Bravo, com a capità de la selecció xilena, ha tornat a aixecar la Copa Amèrica de la mateixa manera que fa un any: superant l'Argentina a la tanda de penals (4-2) després d'una final sense gols (0-0)

Actualitzat

Xile s'ha imposat a l'Argentina a la final de la Copa Amèrica del centenari en la que ha sigut una reedició i gairebé un cac de la final de l'estiu passat. Igual que fa 12 mesos, cap de les dues seleccions ha pogut obrir el marcador al final del temps reglamentari i de la pròrroga (0-0). I, igual que aleshores, Xile ha tingut més encert des del punt fatídic.

A diferència del 2015, en què Messi va ser l'únic argentí a encertar el seu llançament, aquesta vegada el davanter blaugrana ha errat, just després que el xilè Arturo Vidal desaprofités el seu penal. La tanda no s'ha decidit fins que Claudio Bravo ha endevinat el llançament de Lucas Biglia i Francisco Silva ha encertat el decisiu per als homes de Juan Antonio Pizzi.

El partit ha estat d'altíssima intensitat, cosa que s'ha traduït amb un expulsat a cada banda abans fins i tot del descans: el xilè Marcelo Díaz (28') i l'argentí Marcos Rojo (43').

Messi, sotmès a una estretíssima vigilància sobretot per part de Vidal, no ha estat el factor desequilibrant d'una selecció argentina que no ha trobat alternatives per traduir en el marcador el seu domini. 

Anar al contingut