El Winterthur Barça trenca la imbatibilitat de l'Akasvayu Girona de pallissa en el derbi català de l'ACB (94-67)

El Winterthur Barça ha aconseguit trencar la imbatibilitat de l'Akasvayu Girona, en el seu millor inici de temporada, en el derbi català de l'ACB (94-67). Tot i la pallissa final, el primer temps ha estat molt igualat, amb un altíssim ritme i sense clar dominador. En la represa, els gironins no han pogut aguantar el ritme i han desaparegut de la pista. Basile ha fet un gran partit i, tot i marxar lesionat, ha estat el màxim anotador amb 21 punts. El partit ha suposat el retorn de Pesic, Sada, Fucka i Marc Gasol al Palau.

Al Palau Blaugrana, Barça i Akasvayu Girona han protagonitzat un dels millors partits que s'hi han vist aquesta temporada. Sobre el parquet, dos equips plagats de vells coneguts per a les dues aficions; evidentment més, al conjunt gironí, ja que el partit ha suposat el retorn de Pesic, Sada, Fucka i Marc Gasol al pavelló blaugrana. Fran Vázquez, ara a les files del Barça, també ha tingut minuts per enfrontar-se al seu exequip.

Amb un pavelló ple a vessar, els dos equips han ofert una gran primera part: ràpida, amb un ritme molt intens, molts punts anotats i sense cap mena d'especulacions per part de cap dels conjunts. Els dos quarts han estat espectaculars, però el primer encara ho ha estat més (22-21). Sense cap dominador clar, el partit ha estat un teva a meva, de cistella a cistella, que posava de manifest l'alta velocitat al parquet i amb el marcador variant a favor d'un equip i altre, o empatat. No ha estat fins als darrers minuts de partit, quan el Barça ha aconseguit fer una certa escapada en el marcador i ha marxat als vestidors amb el màxim avantatge del partit (43-37). Els d'Ivanovic han comptat amb un Gianluca Basile molt motivat, que ha fet un dels seus millors partits amb el conjunt blaugrana. L'italià no ha dubtat en cap moment i no li ha tremolat la mà en els llançaments des del perímetre. Prova d'això, són els 14 punts que s'ha apuntat Basile en el primer temps, amb quatre triples transformats de set intents. A l'Akasvayu, Gasol ha protagonitzat una sortida inicial espectacular, on també s'ha atrevit des de la línia dels 6,25. En total, l'exblaugrana ha fet 8 punts, amb un triple inclòs.

La represa ha apuntat per moments que el partit seria intens, però l'Akasvayu no ha pogut aguantar el ritme del Barça, com en el primer temps, i ha deixat d'existir en el partit. En els primers minuts del tercer quart, l'Akasvayu ha arribat a posar-se per davant en el marcador amb un 45-46, però ha estat un miratge, ja que en l'últim quart els de Pesic han encaixat un parcial de 28-10. El Winterthur Barça ha començat a desplegar el seu millor joc, com feia temps que no es veia en l'equip d'Ivanovic, i ha acabat derrotant els gironins de pallissa. Han guanyat de sobres i sense el seu màxim encistellador des del final del tercer quart, ja que Basile s'ha retirat de la pista per una lesió a l'esquena deixant, això sí, 21 punts anotats, amb sis triples. Sense l'italià, Joan Carles Navarro ha agafat les regnes del partit i ha anotat fins a 18 punts amb cinc triples, amb vuit assistències. A l'Akasvayu Girona, el millor ha estat Germán Gabriel, amb 17 punts.

Amb la derrota l'Akasvayu deixa el lideratge de l'ACB en mans del Tau de Vitòria i el Reial Madrid, que es mantenen imbatuts amb sis victòries. Per la seva banda, el Barça iguala les derrotes, tres, amb les victòries, ara també tres.