Eurolliga

El Winterthur Barça perd la imbatibilitat en l'Eurolliga en perdre a la pista del CSKA (76-57)

El Winterthur Barça va perdre a la pista del vigent campió de l'Eurolliga, el CSKA de Moscou, per 76-57 i suma la primera derrota després de sis jornades disputades. Els blaugranes van començar controlant el partit i imposant el seu ritme de joc, però l'equip rus va capgirar el marcador ja en el segon quart. A partir d'aquí, els d'Ettore Messina van dominar davant un conjunt blaugrana molt espès en atac. Ara, els dos equips estan igualats al capdavant del grup C.

Després de cinc jornades a Europa sense sobresalts, arribava la veritable revàlida europea davant el vigent campió de l'Eurolliga i botxí dels blaugranes en la semifinal de l'última final a quatre. Els homes d'Ivanovic no van sortir excessivament bé, però sí millor que l'equip rus. Els blaugranes van controlar el ritme del partit en els primers minuts i van marxar amb un parcial de 0-5. Sobretot, cal destacar l'actuació en el primer quart de Fran Vázquez, que va col·locar tres taps i va intimidar els pivots rivals, tot i que no es va mostrar gaire encertat en atac. Qui sí que ho va estar és l'italià Basile, autor de 8 punts en el primer període. El màxim avantatge dels barcelonistes va arribar a ser de 6 punts (7-13, min. 7).

En el segon quart, el CSKA es va anar traient la son de les orelles, va jugar amb més intensitat i va capgirar el marcador. Amb un parcial d'11-0 (28-23), els jugadors d'Ettore Messina van prendre la iniciativa, davant un Barça que es precipitava en atac i que perdia pilotes constantment. A més, l'equip blaugrana va trobar a faltar el rebot ofensiu, fet que van aprofitar els moscovites per situar una màxima diferència de set punts poc abans de finalitzar els primers 20 minuts de partit. Es va arribar al descans amb victòria momentània dels russos (39-35).

A la represa, tots dos equips van començar freds i amb precipitació en la selecció de llançament. A més, els catalans van continuar mostrant-se espessos en atac i amb una manca de velocitat en la transició defensa-atac, que va afavorir la defensa del conjunt rus. De mica en mica, el CSKA va anar eixamplant la diferència davant un Barcelona que només era capaç d'anotar des de la línia de llançaments lliures. Els d'Ivanovic van acabar descentrats, com en l'últim matx contra el Reial Madrid, i els moscovites no van tenir cap mena de problema per sentenciar l'enfrontament. David Andersen, que va fer 21 punts, i Trajan Langdon, amb 18, van ser un malson, mentre que Basile va ser el màxim anotador blaugrana, amb 14 punts.

Així doncs, primera derrota en sis partits del Winterthur Barcelona a l'Eurolliga. De tota manera, Dusko Ivanovic ja havia admès obertament que, ara per ara, la prioritat és l'ACB i classificar-se per a la Copa del Rei, ja que el balanç és de quatre victòries per sis derrotes. Tot i que, sense dubte, un triomf a Moscou hauria ajudat a afrontar en les millors condicions possibles el matx del cap de setmana que ve contra el Caja San Fernando.