Vela

El "Wild Oats IX" busca la quarta victòria consecutiva a la regata Sydney-Hobart

Tots aquells aficionats a les regates de vela tindran feina a l'hora de seguir l'evolució de totes les que estan en marxa. Aquesta matinada se n'hi ha sumat una altra, la Sydney-Hobart, coneguda com a "regata de l'infern". El sobrenom li ve de la cruesa de l'estat de la mar en algun tram dels 1.200 quilòmetres de recorregut entre la ciutat australiana i la capital de Tasmània. De fet, ara fa justament 10 anys, la tragèdia va marcar l'edició de l'any 98. Van naufragar 9 embarcacions que hi participaven i hi van morir 6 navegants. El favorit per guanyar aquest any torna a ser el "Wild Oats", el vencedor de les tres edicions anteriors.

Actualitzat
Aquesta llegendària prova té un favorit clar. Es tracta del maxi australià "Wild Oats IX", la poderosa embarcació que ha guanyat les tres últimes edicions de la regata. La tripulació del "Wild Oats IX" buscarà un quart triomf que suposaria el rècord absolut de la història de la competició. Sembla que només li pot plantar cara un altre maxi, l'"Skandia", el iot que va guanyar l'any 2003 i que des de llavors no ha aixecat cap trofeu.

La Sydney-Hobart és coneguda com la regata oceànica més dura del món: la travessia, de 628 milles nàutiques, sol viure condicions meteorològiques extremes. Precisament, enguany es compleixen deu anys del pitjor desastre que ha viscut la prova: una tempesta, l'any 98, amb ratxes de vent potentíssimes i onades de quinze metres d'altura i que van acabar amb la vida de sis competidors i nou naufragis. Aquest any no s'esperen condicions tan extremes, però segur que els regatistes hauran de patir de valent per creuar la línia d'arribada al port de Hobart.
Anar al contingut