Vela

El Wild Oats, amb el català Joan Vila, camí del rècord a la Sydney-Hobart

El vaixell, amb el català com a navegant, porta ritme suficient per trencar la millor marca de la regata

Actualitzat

El Wild Oats XI lidera la flota de l'edició 72 de la regata Sydney-Hobart vuit hores després de la sortida del port australià amb direcció a la meta de Tasmània. Els 88 vaixells participants hauran de recórrer les 628 milles nàutiques (1.162 quilòmetres) en unes aigües que en aquestes dates poden presentar unes condicions meteorològiques complicades.

A la tripulació que lidera Mark Richards es troba el navegant barceloní Joan Vila, que abans del començament va calcular que podien completar la regata en un dia i 5 hores, poc més de 13 hores menys que el rècord de la prova establert per aquest mateix vaixell l'any 2012. Sembla que Vila ha errat de poc el pronòstic, ja que després de 8 hores de navegació la projecció indica que el Wild Oats arribaria a Hobart en 1 dia, 6 hores i 21 minuts.

El vaixell que patroneja Richards no ha fet una bona sortida, i una mala maniobra els ha fet sortir quarts. Una vegada fora del port de Sydney, però, el Wild Oats ha desplegat les seves veles per superar els rivals que el precedien.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut