El Vila-real venç el Getafe i manté els quatre punts d'avantatge sobre el Barça pel segon lloc

El Vila-real no es rendeix. Tot i sortir al camp tremolós i tenir el sant de cara per les ocasions perdudes pel Getafe, els de Pellegrini van guanyar per 2-0, amb dos gols del turc Nihat. D'aquesta manera, el Barça segueix estant a quatre punts en la lluita pel segon lloc de la classificació. De la resta de la jornada destaca el descens del Múrcia a Segona Divisió després de perdre al camp del Racing (3-2) i la consolidació del Sevilla i el Racing a la zona UEFA, així com l'exhibició de Güiza, nou "pichichi", a San Mamés (1-2).

Vila-real, 2 – Getafe, 0

El Vila-real s'aferra al segon lloc de la classificació. Després de vèncer el Getafe, amb dos gols de Nihat, els grocs segueixen amb quatre punts d'avantatge sobre el Barça, en la lluita per aquesta segona plaça. De fet, el turc va decidir en només 7 minuts, va fer el primer al 36 i el segon abans del final de la primera part. L'equip de Laudrup haurà de continuar lluitant per aconseguir la permanència.

Sevilla, 2 – Valladolid, 0

El Sevilla posa peu i mig a la UEFA en vèncer el Valladolid al Sánchez Pizjuán. El triomf va quedar encarrilat a la primera part amb dos gols de Renato als minuts 12 i 40. Amb el partit sentenciat, el públic la va prendre amb Luis Fabiano. I és que a l'afició del Sevilla no li agrada gens que el brasiler digui que té ganes de marxar a un altre club. Per la seva banda, el Valladolid es queda a dos punts del descens i haurà de posar-se les piles.

Almeria, 1 – Betis, 1

L'inici de l'encontre va ser força igualat, però cap dels dos equips va veure porteria fins al minut 43, quan Odonkor va avançar el Betis culminant un contracop molt protestat per la defensa de l'Almeria. Però només començar la segona meitat, els locals van assolir l'empat en una ràpida jugada ben acabada per Pulido. Llavors, Casto i Alves es van erigir en els salvadors dels seus equips; els dos porters van impedir que la balança es desequilibrés.

Racing, 3 – Múrcia, 2

Tot i que Tchité va poder fer l'1-0 al minut 3 en un contracop que va enviar fora, el Múrcia va plantar cara al Racing amb un gol d'Aquino al minut 12 i un altre d'Iván Alonso al 27. Els de Clemente van estar a punt de fer el tercer, però els cantabres es van refer i van retallar distàncies mitjançant Munitis. La remuntada es va consumar en el primer quart d'hora de la represa, amb dues canonades de Jorge López i Munitis que van fer embogir el Sardinero. Amb aquesta derrota, el Múrcia baixa matemàticament a Segona Divisió, tot i que això no va ser cap sorpresa.

Athletic, 1 – Mallorca, 2

L'homenatge de San Mamés a Gurpegi va deixar pas a un partit jugat de poder a poder en què el Mallorca es va avançar amb un gol de Güiza i l'Athletic va empatar cinc minuts després mitjançant Llorente. Llavors van ser els balears qui van gaudir de les ocasions més clares, però Armando o la manca de punteria van impedir els gols d'Arango i Güiza. No així a la segona part, on l'Athletic no va saber trobar la porteria rival. En canvi, Güiza va marcar el seu gol número 24 que el col·loca com a Pichichi i atorga possibilitats europees al Mallorca.