Els jugadors del Vila-real celebren el gol de la victòria contra el Liverpool (EFE)
Lliga Europa

El Vila-real s'acosta a la final amb un triomf per la mínima i el Sevilla arrenca un valuós empat a Ucraïna

Adrián, en el minut 91, ha fet el gol de la victòria dels groguets contra el Liverpool al Madrigal mentre que l'actual campió ha sabut patir al camp del Xakhtar Donetsk i ha equilibrat un marcador advers amb dianes de Vitolo i Gameiro, de penal

El Vila-real s'ha imposat al Liverpool en l'anada de les semifinals de la Lliga Europa. Un gol d'Adrián en el minut 91 dóna avantatge als de Marcelino amb vista a la tornada a Anfield. En l'altre partit, empat a dos del vigent campió, el Sevilla, al camp del Xakhtar Donetsk. Vitolo i Gameiro han equilibrat els gols de Marlos i Stepanenko.

Vila-real, 1 - Liverpool, 0

El Vila-real ha fet un pas de gegant per classificar-se per a la primera final europea de la seva història. El conjunt groguet ha sumat una victòria molt valuosa al Madrigal en un duel molt igualat i haurà de defensar una mínima renda a Anfield. El Liverpool ha començat dominant davant un Vila-real que ha buscat més sorprendre en alguna ràpida contra. En la primera part, les defenses s'han imposat als atacs i en la represa, els "reds" han disposat d'una claríssima ocasió per avançar-se en el marcador amb una rematada de Firmino que s'ha estavellat al pal. En un tram final molt obert i amb alternatives a les dues àrees, Mignolet ha evitat el gol de Bakambu amb una aturada providencial i quan l'empat inicial ja semblava inamovible, en el minut 91 Denis Suárez ha assistit a Adrián, que ha fet esclatar el Madrigal amb un gol que pot valer el seu pes en or.

Xakhtar Donetsk, 2 - Sevilla, 2

El Sevilla, pròxim rival de l'Espanyol a la Lliga, ha suat a Ucraïna per poder empatar a dos amb el Xakhtar Donetsk, en un partit disputadíssim. Els d'Emery volen ser a la seva cinquena final de la Lliga Europa, la tercera consecutiva. En el minut 6, semblava que el campió faria ràpid els deures. Contraatac rapidíssim i Vitolo retalla i defineix molt bé per inaugurar el marcador. La reacció dels de Lucescu ha començat en el minut 23. La defensa del Sevilla s'ha menjat una passada llarga i Marlos ha definit molt bé. I als 35 mintus, els locals han fet el segon. Gran centrada de Marlos i molt bona rematada de cap de Stepanenko. El Sevilla ha reaccionat i ha acabat empatant a deu minuts per al final. Ferreyra ha fet penal a Vitolo i Kevin Gameiro l'ha transformat per el definitiu 2 a 2. Un valuós empat per al conjunt d'Unai Emery, que ho té tot de cara per rematar la classificació en la tornada al Sánchez Pizjuán. L'única nota negativa del partit per al Sevilla ha estat la greu lesió al genoll de Krohn-Dehli, que ha deixat el terreny de joc en llitera i amb ostensibles gestos de dolor després d'estar només 11 minuts sobre el terreny de joc.