Copa de la UEFA

El Vila-real perd i el Getafe empata en l'anada dels setzens de final de la UEFA

Derrota del Vila-real davant el Zenit (1-0) i empat del Getafe contra l'AEK d'Atenes (1-1) en l'anada dels setzens de final de la UEFA. Els de Pellegrini han sortit adormits i imprecisos i Diego López ha estat clau perquè el triomf dels de Dick Advocaat no fos més ampli. Fruit de la imprecisió, una errada defensiva ha permès a Pogrebniak marcar l'únic gol del matx. D'altra banda, pel Getafe, De la Red, en el minut 86, ha avançat els madrilenys, però Blanco, de taló, ha empatat en el 93.

Zenit, 1 - Vila-real, 0

Sigui o no pel gèlid estadi rus Petrovski, el cert és que el Vila-real ha sortit molt adormit davant el Zenit de Dick Advocaat. En el primer temps, Diego López ha estat un dels protagonistes, ja que gràcies a ell el Vila-real ha pogut marxar al descans encara amb l'empat a zero. El porter groguet ha intervingut en tres ocasions clares dels campions de la Lliga russa. Per als de Pellegrini, Nihat ha fallat sol davant el porter i Guille Franco ha intentat sorprendre des de lluny Contofalski. En la represa, els groguets han continuat igual d'imprecisos i ho han pagat. Un error clamorós en defensa ha fet pujar l'1-0 al marcador. Diego López no s'ha entès amb Gonzalo i Pogrebniak ha enviat la pilota al fons de la xarxa. Els de Dick Advocaat, que no perden al seu camp en competicions europees des del 1999, encarrilen l'eliminatòria de setzens de la Copa de la UEFA.

AEK Atenes, 1 - Getafe, 1

El Getafe volia aprofitar la petita crisi que travessa l'AEK per sortir de Grècia amb totes les garanties. Després de la fulminant destitució de Serra Ferrer aquest dimarts, l'altra preocupació per als de Laudrup era l'ambient infernal de l'OAKA Stadium. El conjunt madrileny ha començat el matx molt concentrat i dominant el joc, davant un rival inofensiu en atac. Però a l'equador de la primera meitat, l'equip de Rivaldo ha despertat i ha gaudit d'algunes ocasions per batre la porteria d'Abbondanzieri. En el minut 48, l'exblaugrana ha tingut una claríssima oportunitat d'inaugurar el marcador, però el seu xut ha marxat massa alt. Curiosament, el gol del triomf ha arribat quan menys perill estaven creant els homes de Laudrup. En el 86, De la Red ha aprofitat una greu errada defensiva per superar Moretto. L'alegria ha durat ben poc, ja que Blanco, de taló, ha fet l'empat final en el minut 93.