Vietto, amb dos gols, ha liderat la victòria del Vila-real al camp del Salzburg (Reuters)

El Vila-real i el Sevilla es classifiquen per als vuitens de final de la Lliga Europa i l'Athletic Club queda eliminat

Els groguets i els andalusos s'han desfet del Salzburg i el Borussia Moenchengladbach, respectivament, mentre que els bascos han quedat eliminats a mans del Torí

El Sevilla s'ha classificat per als vuitens de final de la Lliga Europa al derrotar el Borussia Moenchengladbach per 2 a 3. En l'anada, l'equip andalús ja s'havia imposat per 1 a 0 i en la tornada ha certificat el pas a la següent ronda amb una altra victòria. Els d'Unai Emery s'han avançat amb un gol matiner de Bacca, però Xhaka ha empatat poc després. En una primera mitja hora de joc embogida, Vitolo ha tornat a avançar els andalusos i el belga Thorgan Hazard, germà del jugador del Chelsea, ha tornat a igualar el marcador. En la represa, els alemanys necessitaven dos gols més per evitar l'eliminació, però l'expulsió de Xhaka els ha condemnat i, de nou Vitolo, en el 79, els ha sentenciat amb el definitiu 2 a 3.

El Vila-real també estarà en els vuitens de final, ja que ha eliminat el Salzburg austríac. En el partit d'anada, els groguets ja s'havien imposat per un ajustat i perillós 2 a 1 i tot s'ha complicat encara més quan Marco Djuricin ha inaugurat el marcador en el minut 19, un gol que deixava eliminat el "Submarí groc". Però el Vila-real ha reaccionat de la mà de Luciano Vietto, que ha capgirat el resultat advers i l'eliminatòria amb un doblet. El mexicà Gio dos Santos ha ensorrat encara més els austríacs fent el definitiu 1 a 3 en el minut 79.

Menys sort ha tingut l'Athletic Club, que ha quedat eliminats a mans del Torí. Després de l'empat a dos de l'anada a terres italianes, els bascos tenien una bona oportunitat per sentenciar la classificació al nou San Mamés, però han vist com Quagliarella complicava les coses fent el 0 a 1 en el minut 16. L'Athletic ha reaccionat i Iraola ha empatat, però l'alegria li ha durant ben poc als de Valverde ja que, just abans del descans, Maxi López ha tornat a avançar el Torí. En la represa, De Marcos ha tornat a empatar, un gol que forçava la pròrroga, però, en el minut 67, Darmian ha fet el 2 a 3 i ha deixat l'Athletic fora d'Europa.