El Vila-real guanya al camp del Llevant i s'acosta a la zona UEFA (0-2)

El Vila-real ha guanyat en la seva visita al Ciutat de València en el primer partit avançat de la 26a jornada de Lliga a la Primera Divisió. Els groguets han començat molt fort i s'han avançat amb un golàs de Diego Forlán en el minut 9. Abans del descans, Iturralde González ha anul·lat de forma incorrecta el gol de l'empat a Salva per un fora de joc inexistent, i en la represa Tomasson ha sentenciat amb el definitiu 0-2 en el minut 71. El Vila-real se situa a quatre punts de la UEFA i el Llevant seguirà fregant la zona de descens.

El Vila-real ha pogut sentenciar el partit en només nou minuts. Marcos s'ha quedat sol davant de Molina i, després de superar el porter del Llevant, ha xutat la pilota fora. Els de la Plana han començat atacant en tromba i, en el minut 9, Diego Forlán ha resolt la jugada d'atac del seu equip amb un xut que ha entrat per tot l'escaire de la porteria del Llevant. A partir d'aquest moment, el Vila-real s'ha dedicat a controlar la pilota a l'espera d'aprofitar qualsevol contraatac. Una gran errada, amb reslliscada inclosa del porter Viera, ha pogut provocar l'empat, però la centrada de Manolo ha sortit fora en el que hauria estat el gol més còmic de la temporada. Salva sí que ha aconseguit marcar aprofitant un refús de Viera en el minut 29, però Iturralde González, a indicació de l'assistent Rafa Guerrero, ha anul·lat el gol. Greu errada de l'àrbitre basc, perquè un defensa del Vila-real que reculava trencava la situació antireglamentària.

En la represa, el Llevant ha sortit disposat a buscar el gol de l'empat i Kapó ha estat a punt de sorprendre Viera amb un xut llunyà que el porter del Vila-real ha pogut aturar amb problemes. Poc després, Salva també ha tingut una bona ocasió, però el seu cop de cap l'ha desviat Viera a córner. El domini dels locals ha estat infructuós i en el minut 71 ha arribat la sentència definitiva. Matías Fernández ha fet una gran assistència a l'estil Laudrup a Tomasson i el danès ha establert el definitiu 0-2 amb un xut que ha passat entre les cames de Molina. Amb aquest triomf, el Vila-real suma 36 punts i se situa a quatre de la UEFA, mentre que el Llevant es queda amb els 27 que tenia, fregant la zona de descens.