Els jugadors del Vila-real celebren un dels gols de la victòria a Praga (@UEFA)
Lliga Europa

El Vila-real, el Liverpool, el Xakhtar i el Sevilla es classifiquen per a les semifinals de la Lliga Europa

Els groguets han golejat l'Sparta a domicili (2-4), els "reds" han culminat una remuntada èpica a Anfield contra el Dortmund (4-3), els ucraïnesos s'han imposat sense problemes a l'Sporting de Braga (4-0) i els sevillistes han patit per eliminar l'Athletic Club en la tanda de penals.

Dos equips de la lliga espanyola s'han classificat per a les semifinals de la Lliga Europa. El Sevilla, vigent campió de la competició, manté opcions de defensar el títol després d'eliminar l'Athletic Club en una agònica tanda de penals al Sánchez Pizjuán. L'equip d'Unai Emery afrontava la tornada amb un 1 a 2 favorable de l'amnada però se li han complicat les coses quan l'incombustible Aduriz ha inaugurat el marcador en el minut 50, el seu novè en aquesta competició i el 33è de la temporada. Només treure del mig del camp, Gameiro ha fet l'empat a un però a 13 minuts pel final, Raúl García, de cap, ha forçat la pròrroga.

En els 30 minuts de temps extra el marcador no s'ha mogut i el guanyador s'ha hagut de decidir des del punt de penals. Beñat ha fallat el seu llançament i Gameiro ha transformat el cinquè i definitiu que ha donat la classificació al Sevilla.

El Vila-real es passeja a Praga

El Vila-real ha passat amb brillantor a les semifinals de la Lliga Europa. Els de Marcelino han ampliat ràpidament el 2-1 que duien de renda del Madrigal. Bakambu, que va fer els dos gols de l'anada, ha repetit en el minut 5. Abans del descans, el submarí ha torpedinat l'eliminatòria. Samu Castillejo ha fet l'1 a 2 en el minut 43. I encara abans de marxar als vestidors, a la sortida d'un córner, Bruno Soriano fa la rematada i Lafata desvia en pròpia porteria.

Bakambu ha igualat amb els "pichichis" de la Lliga Europa amb el seu novè gol en la competició, per fer el 0-4. El davanter francès ja porta 22 gols aquesta temporada. Amb l'eliminatòria sentenciada, l'Sparta de Praga ha maquillat la desfeta. En el minut 65, Boreck Lockal ha retallat distàncies i sis minuts més tard, Krejci ha superat Areola per fer el definitiu 2 a 4.

Bogeria a Anfield

El Liverpool ha tirat d'èpica per classificar-se per a les semifinals en un autèntic partidàs contra el Borussia Dortmund. Els alemanys han glaçat Anfield amb una sortida fulgurant. Als cinc minuts, Mignolet ha fet una bona parada a xut d'Aubameyang, però Mikitarian ha seguit la jugada amb atenció per fer el 0-1. I en el minut 9, errada de Moreno en la passada, Reus fa una diagonal perfecta i Aubameyang defineix de forma explosiva. 0-2.

El Liverpool necessitava fer tres gols i als tres minuts de la represa, el belga Origi ha donat esperances als "reds" després d'una excel·lent jugada col·lectiva. Però en el minut 57, genial passada a l'espai de Hümmels i Marco Reus li ha deixat clar a Jürgen Klopp que el seu exequip vol guanyar aquesta competició europea. 1 a 3.

L'intercanvi de cops no ha parat i el Liverpool, de nou a base de combinació, ha fet el 2 a 3 gràcies al xut ajustat de Philippe Coutinho. I la remuntada ha cobrat cos quan a la sortida d'un córner Sakho ha aconseguit fer l'empat a tres a dotze minuts per al final. L'èxtasi ha arribat en el minut 90. Dejan Lovren ha marcat el 4 a 3 i ha fet embogir el públic d'Anfield.

El Xakhtar, sense problemes

El Xakhtar Donetsk no ha tingut problemes per accedir a les semifinals després d'eliminar l'Sporting de Braga per un global de 6 a 1. Després de l'1 a 2 de l'anada a terres portugueses, en la tornada els ucraïnesos han rematat la feina amb una golejada per 4 a 0.