El Vila-real deixa escapar dos punts d'or al camp del Màlaga (2-2)

El Vila-real va deixar escapar dos punts d'or al camp del Màlaga (2-2). Els de Pellegrini van merèixer guanyar a Màlaga, però es van deixar empatar en temps afegit (1-1). En els altres partits de la jornada, l'Atlètic de Madrid va golejar el Dépor (4-1); el Betis va guanyar el Racing amb un gran Sergio García (3-1); l'Almeria va superar a casa el Mallorca (2-1); el Sevilla va vèncer amb solvència en la seva visita a Getafe (0-2), i l'Atlètic de Bilbao va guanyar l'Osasuna a San Mamés (2-0).

Màlaga, 2 - Vila-real, 2

Giuseppe Rossi, tal com va fer la setmana passada a El Madrigal davant l'Almeria, va avançar el seu equip només començar el partit: l'italià es va desfer amb facilitat de Cuadrado i va engaltar un xut sec amb l'esquerra que va sorprendre un desafortunat Arnau. Era el minut 7. El Màlaga va reaccionar bé i Duda va empatar merescudament abans del descans en transformar un tir de lliure directe molt llunyà. Un gol sensacional, un més, de l'exquisit esquerrà del Màlaga.

A la represa es va repetir la història: Joseba Llorente va avançar el seu equip tot just reprendre's el joc aprofitant la passivitat de la defensa local. El segon gol dels castellonencs va trencar el partit. El Màlaga es va bolcar a la recerca de l'empat però va deixar molts forats a la defensa que els de Pellegrini no van saber aprofitar tot i disposar de claríssimes oportunitats. Quan semblava que tot estava dat i beneït, el defensa Hélder va empatar en rematar de cap un córner. El Vila-real va perdre dos punts en un partit que tenia totalment controlat.

Getafe, 0 - Sevilla, 2

El partit va començar amb un ritme molt lent. Just quan semblava que el Sevilla aconseguia el ritme del joc, Mosquera va cometre un penal absurd en el minut 26. Granero el va picar molt malament, tou i centrat, i Palop va aturar amb facilitat. El Getafe no va trigar a pagar l'error: Romaric va enviar una assistència magnífica a Luis Fabiano, que va driblar el "Pato" Abbondanzieri amb facilitat i va marcar a porteria buida. Era el quart gol en quatre dies del brasiler.

Els sevillans no van patir gaire per mantenir l'avantatge en la segona part davant un Getafe que va atacar amb cor però sense ordre. L'afició local va expressar el seu malestar amb el joc de l'equip xiulant Víctor Muñoz, el cada vegada més discutit tècnic del Getafe. El belga De Mul, que havia sortit a la segona part, va sentenciar en culminar un bon contraatac.

Atlètic de Madrid, 4 - Deportivo, 1

Els matalassers van aconseguir la possessió de la pilota des del primer minut de joc, però el seu domini no es va traduir en oportunitats clares fins a la meitat de la primera part. Heitinga va fer el primer gol en rematar amb la panxa un córner picat per Simao. Els d'Aguirre podien haver-se'n anat als vestidors amb un avantatge més clar si no fos perquè Forlan va topar amb els pals de la porteria d'Aranzubia. Entre aquestes dues clares ocasions, Leo Franco va salvar l'empat en aturar un bon xut de Lafita.

Forlán es va treure l'espina de les ocasions no materialitzades en la primera part tot just començar la segona. Agüero i Simao van pressionar Lopo, que va acabar regalant la pilota a l'uruguaià. Forlán no va perdonar en el mà a mà davant Aranzubia, com tampoc ho va fer Maxi poc després. L'argentí va finalitzar una bona combinació amb el "Kun" Agüero. Forlán, el millor jugador del partit, va culminar la golejada amb el quart gol abans que Luis Filipe fes el gol de l'honor dels gallecs en empènyer una centrada de Valerón.

Almeria, 2 - Mallorca, 1

Excel·lent primer període el que van oferir a l'Estadi Mediterrani l'Almeria i el Mallorca, amb ocasions de tots colors per a ambdós equips. Els andalusos van colpejar primer, amb l'argentí Piatti com a protagonista. El petit extrem va desaprofitar dues ocasions claríssimes a boca de canó en els primers deu minuts del matx. Els balears van respondre mitjançant Aduriz, amb un potent xut, i Nunes, amb un cop de cap que va salvar el porter Alves a la mateixa línia de gol. A les acaballes d'aquests intensos 45 minuts, Negredo va encertar per fi a batre Germán Lux amb un potent xut amb l'esquerra.

L'Almeria va continuar duent el ritme del partit en la segona part, i fruit d'aquest domini va arribar el segon gol, un discutit penal transformat per Negredo. El Mallorca, amb poques idees en la construcció del joc, no va fer mai la sensació de poder remuntar el partit. Només una gran jugada de Keita, en temps afegit, va servir per retallar el marcador.

Betis, 3 - Racing, 1

Sergio García va ser el protagonista absolut d'una primera part en la qual el Betis va esborrar del camp al Racing. El noi del Bon Pastor va ser l'autor del primer gol amb un xut en paràbola que va superar l'estirada de Toño, i de la jugada del segon, obra d'Emana. El català va culminar la seva exhibició en aprofitar, ja a la segona part, una cessió errònia de Sepsi cap a Toño per avançar-se el porter i marcar gairebé sense angle. El veterà Munitis va fer el gol de l'honor del Racing amb un xut llunyà amb la punta de la bota.

Atlètic de Bilbao, 2 – Osasuna, 0

Els jugadors de l'Atlètic van sortir a San Mamés com lleons a la caça de la seva presa. La tensió era màxima en un duel entre dos equips que abans d'aquest partit ocupaven places de descens. El joc i les oportunitats, però, van ser només per als de Caparrós, que es van avançar al cap d'un quart d'hora de joc mitjançant Garmendia: el migcampista va aprofitar un rebuig de Roberto a xut de Llorente per fer l'1-0. El davanter, seleccionat aquesta setmana per primera vegada per Vicente del Bosque, va ser l'home més incisiu del seu equip, tot i que les ocasions més clares en aquesta primera part van ser per a David López, que va topar amb el pal, i un altre cop Garmendia, que no va aprofitar un aldarull dins l'àrea navarresa.

L'Osasuna, obligat per les circumstàncies, va sortir endollat a la represa. Camacho va cremar totes les seves naus quan faltava mitja hora fent entrar Ezquerro i Sola, dos davanters, per Juanfran i Esparza. Per parts dels locals, Etxeita va debutar a Primera substituint el lesionat Ustaritz. El partit es va embogir en els últims vint minuts, i es van produir arribades constants a totes dues bandes del camp. L'Osasuna ho va intentar amb tot, però l'equip de Camacho no té pólvora. A les acaballes, Llorente va sentenciar amb una gran maniobra dins l'àrea i un xut creuat que es va empassar Roberto. L'Atlètic respira i l'Osasuna s'enfonsa.