Hoquei patins

El Vic dóna la gran sorpresa al Palau i s'endú la Supercopa amb un gol d'or de Titi Roca

El Club Patí Vic s'ha proclamat campió de la Supercopa d'Espanya després de donar la gran sorpresa al Palau Blaugrana. El Barça afrontava el partit de tornada amb un 2 a 5 favorable de l'anada i semblava que ho tenia tot a favor per adjudicar-se el títol davant la seva afició però els vigatans han culminat una espectacular remuntada. Titi Roca, en el minut 5, ha inaugurat el marcador, i David Páz, en pròpia porta, ha fet el segon desviant un xut de Miquel Masoliver. A la represa, Borja López ha igualat la final i, en la pròrroga, un gol d'or de Titi Roca ha deixat els blaugranes amb un pam de nas.

Eufòria més que justificada dels jugadors del Patí Vic que per segon any consecutiu han revalidat el títol de la Supercopa d'Espanya d'hoquei patins. El 2 a 5 del partit d'anada feia presagiar un partit teòricament fàcil per al Barça al Palau, però els vigatans han donat la sorpresa. En el minut 5, el capità Roca ha obert el marcador d'un xut potent. Deu minuts després una pilota picada per Miquel Masoliver l'ha desviat amb tanta mala sort el blaugrana David Páez, que ha enredat el seu porter Aitor Egurrola. Abans d'arribar al descans, Carlos López ha desaprofitat un penal que ha aturat Ernest Freixes.

En la segona meitat el Vic, abans d'equilibrar el marcador, ha desaprofitat dos penals, un a càrrec de Roca i l'altre de Carbó amb bones intervencions d'Aitor Egurrola. A falta de vuit minuts per a l'acabament una gran jugada personal de Borja Lopez ha acabat en el 0 a 3. El Vic forçava la pròrroga, però encara ha vist com el Barça ha enviat dues pilotes al pal.

La pròrroga, que es jugava amb la fórmula de gol d'or, s'ha decidit en la segona meitat després d'una errada de principiant del blaugrana Reinaldo García. L'argentí, després de desaprofitar una falta directa per sentenciar el partit, ha fet falta sobre Miquel Masoliver. L'acció s'ha convertit en una altra falta directa a l'altra àrea que en aquesta ocasió no ha fallat Titi Roca, que d'aquesta manera ha donat el primer títol de la temporada al Patí Vic. El president del Barça Sandro Rosell, que ha estat present a la llotja del Palau, ha hagut de veure en directe la festa dels vigatans sobre la mateixa pista.