Espanyol

El València trenca davant l'Espanyol la mala ratxa en la Lliga (2-1)

L'Espanyol ha donat una alegria a un rival en crisi com el València, que ha començat la divuitena jornada de Lliga a un punt del descens (però amb un partit ajornat). Els blanc-i-blaus han fet un partit molt fluix, maquillat una mica pel gol, en el minut 85, de David López

Daniel AlentoActualitzat

El València no guanyava al seu estadi, a Mestalla, des del 22 de setembre. Aquest diumenge, davant l'Espanyol, ha trencat aquesta mala ratxa (2-1). Llavors va guanyar a les ordres de Voro, tècnic provisional per la destitució de Pako Ayestarán. I ara ho ha tornat a fer amb Voro a la banqueta, confirmat fins a final de temporada després de la marxa de Cesare Prandelli. Els valencianistes encadenaven vuit partits sense guanyar en la Lliga, i sumaven 4 punts de 24 possibles. Ara són els blanc-i-blaus els que sumen quatre partits oficials seguits sense un triomf.

Davant les baixes per problemes físics de Víctor Sánchez, Felipe Caicedo i Leo Baptistao, i la de Pablo Piatti per la "clàusula de la por", Quique Sánchez Flores ha presentat un onze inicial amb Diego López a la porteria, una defensa de quatre amb Diego Reyes, David López, Óscar Duarte i Aarón Martín, un doble pivot amb Javi Fuego i Salva Sevilla, una línia de 3 avançada amb Álvaro Vázquez, José Manuel Jurado i Hernán Pérez, i un sol home en punta, Gerard Moreno.

La primera ocasió clara del partit ha estat per a un València dominador en els minuts inicials del matx. En el minut 5, Diego López no ha allunyat amb autoritat una centrada i David López, sota pals, ha evitat el gol davant un xut de Carlos Soler. L'Espanyol, tancat, provava de defensar-se amb ordre mentre esperava l'oportunitat de sortir a la contra. En el minut 17, Martín Montoya ha fet l'1 a 0, després d'una assistència de Nani, culminant una gran jugada combinativa dels valencianistes.

Sense reacció

L'Espanyol no s'ha acostat amb perill a la porteria rival fins al minut 34 de la primera part, amb un xut creuat d'Álvaro Vázquez que ha aturat sense gaires problemes Diego Alves. Els blanc-i-blaus no aconseguien incomodar un València que, davant la falta de pressió, tocava i tocava amb tranquil·litat.

Els homes de Quique Sánchez Flores han començat la segona part igual d'adormits que la primera. En el minut 54, Óscar Melendo ha entrat per Álvaro Vázquez i, en el 69, José Antonio Reyes ha substituït Salva Sevilla. Els jugadors del València han vist quatre targetes grogues en quatre minuts, però l'Espanyol no ha estat llest per aprofitar-ho. Pressionats pel marcador en contra, els blanc-i-blaus han avançat una mica les seves línies, però sense crear perill davant uns locals ben replegats.

En el minut 73, Diego López ha tret sobre la mateixa línia de gol una falta de Dani Parejo, que, després de simular la seva intenció de centrada, ha xutat directament a porta. Santi Mina, molt atent, ha ficat el cap per deixar el partit sentenciat amb el 2 a 0. A 5 minuts dels 90 reglamentaris, David López ha fet el 2-1 aprofitant una pilota que Diego Alves ha enviat al travesser amb una gran intervenció després d'una rematada de cap de Gerard Moreno. L'Espanyol ha intentat buscar l'empat, però els homes de Voro han tallat la continuïtat de joc perdent temps de forma descarada.