Santi Mina celebra un dels seus dos gols contra el Young Boys (EFE)
Lliga de Campions

El València supera el Young Boys i s'enganxa a la Champions (3-1)

És tot just el tercer triomf dels de Marcelino en tota la temporada. Els vuitens són ara més a prop, però l'equip valencianista els haurà d'assegurar contra la Juve i el Manchester United.

Enric López VilaltaActualitzat

Només li valia el triomf al València per mantenir aspiracions en aquesta Champions. I també per reconciliar-se amb l'afició de Mestalla, després de la derrota davant del Girona. Però el Young Boys, l'equip més modest del grup, no ho ha posat fàcil, i s'ha mostrat com un rival incòmode fins el final.

La sort, per als de Marcelino, és que en el primer temps ha convertit en gol les dues úniques ocasions que ha generat. Tots dos amb el mateix nom: Santi Mina. El davanter gallec ha obert el marcador ben d'hora, en el minut 14, aprofitant el refús al pal d'una rematada de Carlos Soler. Però el Young Boys no s'ha rendit en cap moment, i en el 37 ha estat capaç d'empatar gràcies a un xut creuat de Roger Assalé. El gol no ha afectat anímicament els locals, que al cap de dos minuts han tornat a colpejar, i amb els mateixos protagonistes: Carlos Soler amb una centrada precisa, i Santi Mina amb l'oportunisme a l'àrea.

En el segon temps, el València ha trobat més espais i Carlos Soler ha tornat a ser decisiu, aquest cop firmant el tercer gol valencianista, en una ràpida contra en el minut 55, que ha resolt amb un xut ajustat al pal.

L'equip suís, amb homes molt físics, ha jugat al límit del reglament i això ha endurit molt el partit. L'àrbitre ha hagut de mostrar 7 targetes grogues, 4 de les quals a jugadors helvètics, i ha expulsat amb vermella directa l'ivorià Sanogo.

El València buscarà la classificació per a vuitens en dues finals, la primera al camp de la Juventus i en l'últim partit, a Mestalla, contra el Manchester United.

 

Anar al contingut