El València no pot amb el Schalke a Mestalla i cau eliminat de la Lliga de Campions (0-0)

El València no pot derrotar el Schalke'04 a Mestalla i ha caigut eliminat de la Lliga de Campions (0-0). Els xe buscaven mantenir viu el miracle contra el conjunt alemany, però han vist amb impotència com no podien batre la porteria de Neuer. A més, l'expulsió d'Albelda en el minut 31 i la lesió de Caneira també abans del descans, ha fet canviar l'esquema tàctic a un Ronald Koeman que no ha pogut redreçar el rumb europeu dels valencianistes. L'equip de Mestalla només podrà jugar la UEFA sempre que el Schalke no guanyi la pròxima jornada davant el Rosenborg noruec.

El conjunt xe rebia els alemanys amb l'obligació d'aconseguir una victòria que li permetés sortir de l'última plaça del seu grup i mantenir vives les opcions de classificació per a la següent ronda de la Champions. L'equip de Ronald Koeman, que es jugava el futur esportiu i també econòmic, havia de guanyar els dos partits que quedaven de la fase de grups i esperar que el Rosenborg no sumés un punt en aquestes dues jornades. Les dues derrotes amb el Rosenborg els havien posat les coses molt complicades, i a més feia deu anys que no guanya davant un equip alemany a Mestalla.

En els primers minuts, el València ha intentat aconseguir el control del partit, però al seu joc li faltava agressivitat i velocitat. Kevin Kuranyi ha creat la primera situació de perill dels alemanys, però Marchena s'ha creuat molt oportú per impedir la seva rematada. La primera ocasió amb cara i ulls dels de Mestalla ha arribat dos minuts després. Caneira fa una excel·lent centrada i Joaquín contacta de manera defectuosa amb el cap, enviant la pilota per sobre del travesser. Les coses s'han complicat a la mitja hora de joc, per culpa de l'expulsió d'Alberda per una dura entrada sobre Rafinha. A més, el portuguès Caneira ha hagut de deixar el camp lesionat també abans del descans.

A la represa, els de Koeman han sortit decidits a marcar el gol que els continués donant esperances. Han jugat els millors minuts, mentre que el Schalke intentava tancar espais com podia tancat en la seva pròpia àrea. Aquest desgast físic, infructuós, ha acabat passant factura als valencianistes, ja que en la recta final del matx han afluixat el seu ritme. En el temps de descompte, el canari Silva ha tingut el gol de la victòria en les seves botes, però el seu xut ha sortit fregant el pal de la porteria de Neuer.