Negredo, amb un golàs de vaselina, ha certificat la classificació del València (Reuters)

El València es classifica per a la fase de grups tot i acabar patint al camp del Mònaco (2-1)

L'equip xe, tot i acabar perdent un partit que tenia controlat, ha fet valer el 3 a 1 de l'anada a Mestalla i tornarà a jugar la màxima competició europea després de dos anys d'absència

David CarballoActualitzat

El València tornarà a jugar la fase de grups de la Lliga de Campions després de dos anys d'absència de la màxima competició europea. L'equip valencià ha patit de valent, però s'ha classificat i, dijous, el seu nom estarà dins els bombos del sorteig, tot i perdre per 2 a 1 en el partit de tornada al Lluis II de la capital del Principat.

El València no ha volgut especular amb els dos gols d'avantatge del partit d'anada a Mestalla i ben aviat ha deixat l'accés a la fase de grups de la Lliga de Campions encarrilat. Álvaro Negredo, titular en el lloc de Paco Alcácer, ha inaugurat el marcador amb una vaselina antològica que ha deixat amb un pam de nas l'afició monegasca.

Aquest gol matiner ha donat tranquil·litat als visitants i ha traspassat la pressió als locals, que necessitaven tres gols per forçar la pròrroga. Tot i que el València s'ha mostrat molt sòlid en defensa, en el minut 17, Raggi ha empatat amb un xut després d'un embolic dins de l'àrea.

L'empat a un ha tornat a donar esperances de remuntada al Mònaco, però l'equip de Leonardo Jardim no ha estat capaç de crear gaire perill sobre la porteria d'un insegur Matt Ryan en les pilotes aèries.

En la represa, el Mònaco ha continuat sense donar símptomes de poder remuntar l'eliminatòria i el València semblava que tenia controlada la situació. Però, en el minut 75, els locals s'han trobat amb un gol de Guido Carrillo i han donat emoció al tram final del partit. Amb un gol més, el Mònaco forçava la pròrroga, però, tot i acabar patint més del compte, els xes s'han classificat i tornaran a jugar la fase de grups de la Champions després de dos anys d'absència.