Copa del Rei

El València elimina l'Atlètic de Madrid i s'aferra a la Copa per trampejar la crisi esportiva

El València ja és a les semifinals de la Copa del Rei. Tot i perdre davant l'Atlètic de Madrid al Calderón (3-2) en la tornada dels quarts de final, el conjunt de Koeman ha fet valer l'1-0 aconseguit a Mestalla. El portuguès Miguel, en pròpia porta, ha avançat els "matalassers" en el minut 9, i Agüero, en el 18, posava l'eliminatòria en franquícia per als d'Aguirre. Però un altre autogol de Cleber i una diana de Mata col·locaven un 2-2 favorable als valencianistes. El gol de Valera a falta de 20 minuts només ha servit per donar emoció fins al final a un partit boig.

El conjunt valencianista s'hi jugava més que l'accés a les semifinals contra l'Atlètic de Madrid. Els xe, amb un 1-0 a favor de l'anada, estaven obligats a guanyar si no volien provocar un terratrèmol que es pot endur no només Ronald Koeman, sinó el mateix president de l'entitat, Juan Bautista Soler. Fins ara la competició del KO era l'únic lloc on l'equip de Koeman havia respost a les expectatives i, a més, s'enfrontaven davant un equip que es trobava en la seva pitjor ratxa de derrotes dels últims quinze mesos.

Absent en la derrota a Mallorca a la Lliga, el "Kun" Agüero ha tornat a la Copa per rescatar el seu equip. Però ni tan sols ha calgut la seva aportació perquè l'Atlètic igualés l'eliminatòria en el minut 9 en la seva primera arribada: centrada de Forlán i gol en pròpia porta de Miguel, pressionat per Eller. Deu minuts després sí que ha aparegut Agüero, amb un golàs després d'una altra assistència de Forlán. En un tres i no res, l'Atlètic ja havia capgirat l'eliminatòria contra un València nefast, però aleshores ha aparegut el tarannà altruista dels madrilenys i Cleber ha donat vida a l'equip de Koeman amb un gol en pròpia porta. Els regals de l'equip "matalasser" no s'han acabat aquí. En el minut 35, imprecisió de la defensa local, Banega assisteix Mata i el jove davanter empata a dos amb un xut molt ajustat.

Forlán, el millor de l'Atlètic en el partit, ha estat a punt de fer el 3-2 a l'inici del segon temps, però ha topat amb el pal. I a l'altra àrea, Villa, primer, i Joaquín, després, han estat a punt de sentenciar, però Falcón ho ha impedit. Al quart d'hora, Valera ha reanimat els locals amb el 3-2, a la sortida d'un córner. Els d'Aguirre ho han seguit intentant, però el marcador ja no s'ha tornat a moure. Nou fracàs de l'Atlètic i un respir per al València, que es planta a les semifinals de la Copa.