Guillem Vives ha donat la victòria al València Basket (EFE)

El València Basket força el quart partit contra el Reial Madrid amb una cistella agònica de Guillem Vives (87-86)

El conjunt de Pedro Martínez ha superat l'equip blanc a la pròrroga gràcies a una espectacular cistella del base català a tres segons del final

David CarballoActualitzat

El València Basket s'ha refet de les baixes i ha superat el Reial Madrid en el tercer partit del "play-off" de semifinals de la Lliga Endesa. El conjunt de Pedro Martínez ha superat l'equip blanc a la pròrroga per 87 a 86, gràcies a una espectacular cistella de Guillem Vives quan faltaven tres segons per al final.

Només començar, John Shurna, del València Basket, quan volia fer una esmaixada i s'ha trobat amb l'oposició de Maciulis. El nord-americà ha hagut de ser traslladat a l'hospital i diu adéu a la temporada per una fractura a l'húmer que l'obligarà a passar pel quiròfan.

La lesió de Shurna s'ha unit a les baixes d'Antoine Diot, Van Rossom, Sikma i Rafa Martínez. Amb tot, l'equip de Pedro Martínez s'ha refet i ha arribat al final del primer quart amb un 25 a 19 favorable.

Lucic, que ha firmat 12 punts, ha fet dues grans esmaixades, i ha ofert el contrapunt a Rudy Fernández, que ha aconseguit un tres de tres en triples. Al descans, s'hi ha arribat amb un ajustat 47 a 45 a favor dels locals.

La igualtat també s'ha mantingut en el segon temps, i, amb empat a 74, tot s'ha hagut de decidir a la pròrroga. Els blancs han tingut la sentència a l'abast, però el bàsquet agònic del base català ha desfermat l'eufòria a la Fonteta.

Les protestes del Madrid

El Reial Madrid ha presentat una queixa davant de l'ACB després d'haver demanat firmar sota protesta l'acta del matx. El club blanc es queixa que la taula d'anotació es va equivocar quan va anotar a Sergi Llull una falta que no era seva. Aquesta errada hauria provocat l'eliminació del base quan va encadenar posteriorment una falta i una tècnica.

Els àrbitres, després de sortir de la dutxa, i sense que encara haguessin aparegut els representants del Reial Madrid, van procedir a tancar l'acta, fet que ha provocat la protesta dels directius del club madridista davant la Lliga i la petició d'inhabilitació pel comissari del tercer partit d'aquesta semifinal.