Futbol

El traspàs del barcelonista Grimaldo al Benfica ja és oficial

El fins ara capità del Barça B deixa l'entitat blaugrana després de gairebé 8 anys. El club percep 1,5 milions d'euros i una participació en futurs traspassos

Actualitzat

Era qüestió de serrells i l'operació s'ha tancat finalment aquest dimarts. El Benfica ha anunciat oficialment la contractació d'Álex Grimaldo per les pròximes cinc temporades i mitja. El Barça percebrà 1,5 milions d'euros a canvi del capità del Barça B, que acabava contracte aquest mes de juny.

Grimaldo, de 20 anys, portava a l'entitat blaugrana des dels 12, jugant preferentment com a lateral esquerre i també d'interior. El Barça tindrà un percentatge en el cas que el Benfica traspassi el jugador a altres equips.

Comiat per carta 

El fins ara capità del Barça B ha publicat a les xarxes socials una carta de comiat del FC Barcelona després d'una etapa set anys i mig al futbol base del club blaugrana. Grimaldo ha destacat que s'ha format "com a futbolista i com a persona, donant-me uns valors que em serviran per a la resta de la meva vida".

El text sencer de la carta és el següent:

Estimada afició culer:

Quan amb 13 anys vaig arribar a la Masia, només era un noi que havia començat a donar-li puntades de peu a la pilota a València i al qual li agradava molt el futbol. Vaig deixar tot el que tenia darrere, per venir a Barcelona a complir el meu somni, i el de molts, jugar al FC Barcelona. Ara amb 20 anys, i després d'haver passat per les diferents categories del futbol base blaugrana, canvio de casa per començar aquesta nova etapa en el club més gran de Portugal, el Benfica, que ha confiat en mi i m'ha donat una oportunitat daurada per jugar a l'elit.

Aquests han estat uns anys meravellosos, en què el Barça em va formar com a futbolista i com a persona, donant-me uns valors que em serviran per a la resta de la meva vida. Per això, desitjo agrair sincerament, l'afecte amb què tots m'heu obsequiat. Sempre he tractat de defensar la samarreta del FC Barcelona amb orgull i passió, deixant-me tot el que tenia a cada partit, gaudint dels èxits aconseguits i patint les derrotes com el que més.

Abans de marxar, vull donar les gràcies a companys, directius, entrenadors, personal del club i a l'afició per haver-me donat suport i ajudat en tot el que he necessitat i per haver-me fet passar set anys i mig inoblidables a Barcelona. M'hauria agradat haver pogut prosseguir el meu viatge fins a l'última estació, però estic feliç de recalar en un gran d'Europa com és el Benfica que ha dipositat la seva confiança en mi.

A tota la família culer, com a aficionat blaugrana, els desitjo el millor per al futur. Deixo molts amics a la ciutat comtal i estic segur que aquest gran equip ens farà viure moltes més alegries.

Us trobaré a faltar.

Una forta abraçada i Força Barça!

Alejandro Grimaldo

Anar al contingut